Utiel, Manises, Ademús, Sueca i Foia de Bunyol-Xiva accentuen el seu perfil film-friendly amb València Turisme
El director de producció José Jaime Linares ha impartit hui en la seu del Patronat de Turisme la II Jornada "Xarxa Film València" a tècnics locals d'Utiel , Manises, Ademús, Sueca i la Mancomunitat de la Foia de Bunyol-Xiva. També ha participat en el curs Ann Hernández, International Project Manager i col·laboradora de Film València.
Tal com ha destacat en l'obertura del curs Pilar Moncho, diputada de Turisme de la Diputació de València i vicepresidenta del Patronat de Turisme de València, "*vivir un rodatge en el teu municipi, a més de ser una experiència fantà stica, reporta importants beneficis locals i és, sens dubte, un dels millors reclams per a una destinació turÃstica".
Per a fomentar aquests rodatges i "convertir les comarques valencianes en un gran plató cinematogrà fic", en paraules de Pilar Moncho, el Patronat de Turisme de València ha creat la plataforma digital "Film València" com a punt de trobada per a la creació de projectes audiovisuals en el territori valencià que contribuïsquen a activar les economies locals mitjançant l'explotació de recursos i serveis associats a la indústria cinematogrà fica i publicità ria.
Film València promou i facilita els rodatges i impulsa la indústria audiovisual, el turisme i l'economia local en tot el territori. Ãs doncs, la baula necessà ria entre les productores i les comarques on roden. Aquesta nova eina treballa amb les comunitats localés d'una forma global, des de com potenciar una comarca com a espai de rodatge, fins a com gestionar els permisos necessaris de la forma més rà pida i fluida possible.
Trencar la taula burocrà tica entre film office i productors
En la seua intervenció, José Jaime Linares, ha assenyalat la necessitat de "trencar el mostrador, la taula burócratica que hi ha entre les film office i els productors, perquè tots som peces del mateix projecte". Segons Linares, aquest tipus de jornades són absolutament necessà ries per a sumar agents, fins i tot caldria continuar ampliant el focus "perquè no tot acaba en la productora o en l'oficina fÃlmica sinó que hi ha altres elements i institucions com Costes o les Confederacions Hidrogrà fiques que també haurien de sumar-se a aquesta gran tasca".
Entre altres aspectes, la jornada formativa de hui també ha servit per a exposar les condicions necessà ries en un rodatge i com arribar a ser un territori film friendly. Altres punts tractats han sigut la gestió d'un espai com a localització, els permisos de rodatge aixà com les peculiaritats més buscades pels localitzadors.
Els assistents a la jornada han agraït el perfil del ponent, "un professional que coneix la indústria des de dins i que ens ha exposat dades, requisits, terminis i altres assumptes aixà com el millor enfocament per a presentar els nostres espais com a potencials localitzacions i les oportunitats que un rodatge pot tindre com a recurs turÃstic".