elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Simat de la Valldigna ofereix a la ciutadania un curs de gestió integrada de plagues

Simat de la Valldigna ofereix a la ciutadania un curs de gestió integrada de plagues
    MÉS FOTOS
    Simat de la Valldigna ofereix a la ciutadania un curs de gestió integrada de plagues - (foto 2)

    L’Ajuntament de Simat de la Valldigna juntament amb l’Estació Experimental Agrària ofereixen uns cursos de formació en matèria agrícola a la ciutadania per tal d’afrontar possibles problemes en els seus cultius com plagues.

    Dins de l’oferta formativa, es durà a terme un curs anomenat «Gestió integrada de plagues i malalties» del 24 al 27 de setembre i una jornada sobre «La clareta als cítrics» el 23 d’octubre. Ambdues activitats es realitzaran a la Casa de la Cultura de Simat de la Valldigna (Plaça Ramiro Calatayud, 5), en horari de 18 a 21 hores.

    Les persones interessades a participar-hi poden inscriure’s fins al 19 de setembre a l’Ajuntament de Simat o telefonant al número 962 81 00 07.

    Vicent Ribera, regidor d’Agricultura i Medi Ambient, considera molt interessant aquesta formació donat que «el 90% del producte que tenim a Simat és la taronja, tot i que s’estan introduint altres com el caqui o la magrana». A més a més, ha aprofitat per a convidar als llauradors i llauradores «perquè segur que trauran molt de rendiment gràcies als tècnics de la Generalitat que aconsellaran, informaran i ens posaran al corrent d’aquestes plagues i malalties».

    La gestió integrada de plagues i la clareta

    Segons l’institut Valencià d’Investigacions Agràries, la gestió integrada de plagues i malalties (GIP) és una estratègia de control que consisteix en l’aplicació racional d’una combinació de mesures biològiques, biotecnològiques, químiques, de cultiu o de selecció de vegetals, per tal de limitar la utilització de productes sanitaris al mínim necessari. Aquesta gestió és l'estratègia de control preferida en la major part dels cultius, tant per motius d’eficàcia, com socials, econòmics i mediambientals.

    Per altra banda, la clareta és una alteració de l’escorça dels cítrics que es caracteritza per la presència de xicotets clavills i trencaments al teixit blanc de la pell dels cítrics que es corresponen amb àrees de depressió al teixit extern de la pell. Encara que els primers símptomes de la clareta es poden detectar al cap de 8 dies del quallat, només s’evidencien a l’inici de la maduració.

     

    Pujar