Els resultats avalen el PACTE Camp de Túria
Es presenten les accions a realizar en l’últim trimestre de l’any 2024
Sessió ordinària del Consell Rector del PACTE Camp de Túria, en la qual els sindicats majoritaris, UGT i CCOO, la Confederació d’Empresarial de la Comunitat Valenciana i la Mancomunitat Camp de Túria, van escoltar el resum del treball realitzat des de gener de 2024 pel personal tècnic del PACTE, es van presentar les accions per a l’últim trimestre de l’any. I es va presentar el pla de comunicació del PACTE Camp de Túria. El PACTE Camp de Túria és un projecte finançat per GVA LABORA i el Ministeri de Treball i Economia Social.
En representació dels sindicats van acudir a la sessió de treball Manolo Montaner, Secretari General de la UI Comarques d’Interior de CCOO PV, i Pilar Tarragón, Secretària General de UGT-PV de l’Horta Nord, Camp de Túria i Camp de Morvedre. Per part de la CEV va acudir Diego Romá, President Executiu de la Federació de Parcs Empresarials de la Comunitat Valenciana (FEPEVAL). Al seu torn per part de la Mancomunitat i com a presidència del Consell Rector, va estar present Amparo Navarro, Presidenta de la Mancomunitat Camp de Túria.
Cada tècnic contractat pel PACTE va presentar els avanços realitzats en les línies estratègiques de les quals són responsables:
LÍNIA 1: DINAMITZACIÓ DEL DESENVOLUPAMENT ECONÒMIC TERRITORIAL
Enfocada a facilitar la transformació digital i la transició ecològica, destacant accions d’acompanyament, seguiment i sensibilització per a la digitalització d’empreses i persones.
Ofereix serveis de Mentoring i suport a empreses en la captació de fons mitjançant subvencions i ajudes. En concret s’han mentorizat a 20 empreses i s’ha ajudat a 28 en la captació de fons.
També s’han realitzat estudis i investigacions en el territori com l’“Informe de l’Evolució dels Sectors Productius i Desocupació 2023”.
LÍNIA 2: GOVERNANÇA – ALIANCES PER A L’OPTIMITZACIÓ DELS RECURSOS
En aquesta línia s’ha donat compte de l’estat en què es troben els projectes en els quals col·labora la Mancomunitat amb altres entitats. Com són el projecte Mobintelligent, que treballa per una mobilitat connectada, sostenible i intel·ligent en els municipis. Una actuació de l’Institut Valencià de Competitivitat i Innovació IVACE + I finançada per la Unió Europea a través del Programa Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) de la Comunitat Valenciana 2021-2027.
I el projecte València Biovaloriza, que impulsarà la gestió forestal sostenible a la província de València per a reduir el risc d’incendis forestals. Aquest projecte està coordinat per la Diputació de València i supervisat per La Fundació Biodiversitat del Ministeri per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic (MITECO) en el marc del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència (PRTR), finançat per la Unió Europea – NextGenerationEU, que finança el 95% d’aquest projecte.
LÍNIA 3: EMPLEABILITAT – ASSESSORAMENT PER A L’AUTOOCUPACIÓ I L’EMPRENEDORIA VIABLE
Iniciatives per a oferir suport, seguiment i coneixement a emprenedors, fomentant la cultura de l’emprenedoria. Destaquen els 41 emprenedors atesos i els serveis de workshops quinzenals, networking mensual, showroom trimestral, b2b sectorials, punt pae, punt transmissió empreses, suport aedl municipis, portal del comerciant, visibilització d’emprenedors (web/catàleg), gestió i dinamització de les aules emprenedoria i la xarxa emprendre amb 94 membres. En aquest període de l’any s’ha treballat amb un total de 41 persones emprenedores i s’estan realitzant 12 informes de viabilitat.
LÍNIA 4: EMPLEABILITAT I INTERMEDIACIÓ
Enfocada a millorar l’ocupabilitat de les persones, destacant l’orientació laboral personalitzada, la connexió efectiva entre la formació i les necessitats dels sectors productius locals, l’acreditació de competències de la Generalitat Valenciana i el Portal d’Ocupació i Empresa de la Mancomunitat Camp de Túria que visibilitza les ofertes d’ocupació del territori amb 123 ofertes d’ocupació des de gener fins ara i 501 empreses inscrites. Un referent per a trobar treball a la comarca Camp de Túria.
En l’orientació laboral personalitzada s’han realitzat 356 sessions individuals i s’han realitzat 6 sessions grupals per a un total de 66 persones en cerca d’ocupació.
LÍNIA 5: DIFUSIÓ I COMUNICACIÓ
Presentació d’un pla de comunicació integral que inclou notes de premsa, reportatges gràfics, videonotícies, disseny i grafisme, esdeveniments, mailing i la gestió de relacions amb els mitjans de comunicació. Una eina de treball perquè la difusió de tots els serveis gratuïts que s’ofereixen a la ciutadania siga més eficient i es puguen generar espais de diàleg on conéixer les necessitats de la comarca.
El PACTE per l’Ocupació Camp de Túria va donar compte del treball realitzat i va plantejar les accions que espera realitzar per a aquest últim trimestre de 2024, com són, organitzar una reunió de l’Observatori d’Ocupació i Empresa, òrgan consultiu al qual estan adherits els agents socioeconòmics més representatius de la comarca. Amb l’objectiu de conéixer de primera mà els reptes que afronta la societat de la comarca Camp de Túria i quines són les seues inquietuds. Es realitzaran dues taules sectorials, una de comerç per a fomentar l’associacionisme i dinamitzar la marca comarcal de comerç Comerç Actiu. I una reunió del sector forestal, per a debatre les necessitats del sector i oferir una formació inclosa dins del projecte València Biovaloriza sobre la gestió de la biomassa i la prevenció d’incendis forestals. El sector industrial es veurà beneficiat de les jornades que gràcies a FEMEVAL es van a realitzar en la comarca.
Per a l’emprenedoria es va a realitzar un networking comarcal al qual assistiran les aules d’emprenedoria de la comarca, organitzades i dinamitzades pel personal tècnic del PACTE.