Realitzat conjuntament entre IVAJ i Fundació Horta Sud, amb la col·laboració del CVJ, l’estudi permetrà veure què aporta el teixit associatiu juvenil a la societat
Hui es posa en marxa la primera fase de l’estudi d’avaluació d’impacte de les associacions juvenils de la Comunitat Valenciana. Durant aquesta primera fase, que durarà fins al dissabte 15 de maig, totes les associacions juvenils podran aportar les seues dades mitjançant la plataforma habilitada. Posteriorment, s’analitzaran els resultats de forma anonimitzada i es presentaran de forma pública.
L’Institut Valencià de la Joventut (IVAJ) i la Fundació Horta Sud, amb la col·laboració del Consell Valencià de la Joventut (CVJ) inicien hui l’estudi de l’Avaluació de l’Impacte de les Associacions Juvenils a la Comunitat Valenciana. Aquest estudi sorgeix amb la finalitat de realitzar un diagnòstic de la realitat que permeta promoure i incrementar la participació juvenil, impulsar la vertebració territorial i sectorial de l’associacionisme, augmentar el coneixement sobre l’associacionisme juvenil, fixar estratègies i plans de suport, mesurar el seu impacte social i econòmic i visibilitzar i reconéixer el treball de les associacions.
Les associacions, tal com han demostrat diversos estudis d’avaluació d’impacte realitzats anteriorment, multipliquen per tres els diners aportats per les administracions públiques. Així mateix, les associacions juvenils són imprescindibles per a garantir una major cultura participativa i democràtica, implicant en la vida social i política dels seus territoris a les persones joves, agents clau en la configuració i l’articulació de la societat tant del present com del futur.
Des de hui i fins al pròxim dia 15 de maig, tindrà lloc la primera fase de l’estudi, consistent en l’aportació de dades per part de les associacions juvenils que ho desitgen. Les dades, que s’han d’omplir a la Plataforma d’Avaluació de l’Impacte del Moviment Associatiu (https://associacions.org/app/campanyes), seran anonimitzades i tractades amb confidencialitat seguint la llei de protecció de dades, i serviran per poder obtenir una radiografia acurada de la situació del moviment associatiu juvenil.
Una vegada finalitzada aquesta fase, es realitzarà l’estudi amb les dades obtingudes i es presentarà de forma pública, oferint tots els resultats en obert per tal que les associacions juvenils, les institucions públiques i tothom qui ho desitge, puga tenir-les.