VALENCIA PROVINCIA | SOCIETAT

El Museu de l’Horta Sud participa en un programa Erasmus per a fomentar la multiculturalitat

ELPERIODIC.COM - 06/09/2019

Carlos Fernández Bielsa: “Els estudiants podran conèixer la riquesa i diversitat de la nostra comarca”

El Museu Comarcal de l’Horta Sud formarà part del programa Inclumap d’Erasmus, que permetrà a diversos estudiants europeus realitzar projectes en l’Horta Sud com a forma d’explorar la multiculturalitat i recuperar antics usos i costums. El centre ubicat a Torrent i financiat per la Mancomunitat de l’Horta Sud crearà elements didàctics perquè els estudiants puguen entendre la importància de la diversitat des d’una perspectiva etnogràfica, recuperant tradicions i formes de vida que han estat presents en l’Horta durant generacions.

L’entrada del Museu de l’Horta Sud en este projecte es produeix de la mà del Centre d’Estudis Folgado de València, que serà l’encarregat d’orientar els estudiants estrangers. Alhora, tots dos organismes col·laboren amb entitats d’Itàlia i Portugal en una experiencia transnacional que permetrà als joves apropar-se a la història de tres països que “durant segles han viscut la experiència de les migracions i la contaminació cultural”. Mitjançant esta immersió es podrà “valorar la importància de la multiculturalitat com element de les comunitats mediterrànies, no només ara, sinò en tota la Història”, segons fonts del programa. Al novembre, en la localitat italiana de Parma, es produirà la primera reunió entre els actors implicats.

El president de la Mancomunitat de l’Horta Sud i alcalde de Mislata, Carlos Fernández Bielsa, ha destacat que “esta experiència servirà perquè estudiants estrangers puguen conèixer de primera mà com era i com és la vida en una comarca tan rica i diversa com la nostra”. Bielsa ha reconegut que “en un mòn tan canviant i connectat com l’actual, és important que els joves sàpiguen d’on venim i quin valor té la nostra herència cultural”.

El màxim responsable de la Mancomunitat ha desitjat que “estes activitats enriquisquen l’estada dels joves a les nostres terres, i que en tornar als seus països, puguen parlar de la nostra agricultura, gastronomia o tradicions, de les que tan orgullosos ens sentim i que són el nostre senyal d’identitat com a ciutadans i ciutadanes de l’Horta Sud”.