VALENCIA PROVINCIA | CULTURA I ESPECTACLES

El Museu de la Font de la Figuera fa rècord amb 2.069 visitants el 2017

ELPERIODIC.COM - 10/01/2018

El Museu Històric-Etnològic "La Costera" va rebre 2.069 visites durant el 2017, 555 més que en 2016. La regidora de Cultura, Verónica Reyes, afirma que s'han assolit amb escreix els objectius pel que fa al nombre de visites del museu al 2016, ja que, "tot i que el 2016 ens va reportar una gran quantitat de visitants amb motiu de totes les exposicions i esdeveniments que es van organitzar, el 2017 ha augmentat de forma significativa el nombre de visitants, cosa que evidencia la qualitat museogràfica del mateix".

L'Ajuntament ha emprès accions enfocades a atreure cada vegada més públic juvenil i infantil a aquest espai i que coneguen la varietat d'estades i peces que van formar part del nostre passat. "A més, és parada obligatòria per a moltes i molts turistes que visiten la població i al qual se sumen altres atractius, com la gastronomia, el comerç tradicional, els vins o el retaule de Joan de Joanes, en el temple parroquial de la població.", afirma la regidora de Turisme, Purificación Lluch.

La majoria d'aquestes visites van provenir de la Comunitat Valenciana, encara que també s'han registrat visitants de la resta del territori espanyol, i fins i tot de l'estranger. La majoria de les mateixes van arribar atretes per l'exposició temporal "Restes de Vida, Restes de Mort", una de les mostres temporals que poden visitar-se al mateix. Ara mateix i, fins al 4 de març està disponible "FotoIbers", amb instantànies i jaciments arqueològics valencians.

Fundat el 1.999, al Museu Històric-Etnològic "La Costera" de la Font de la Figuera s'ubica en un antic celler. En ell s'exposa el procés d'obtenció del vi a partir del raïm i, a més, inclou recreacions de les estances d'una casa tradicional de la Costera. Així mateix, també disposa d'una almàssera, una destil·leria, una zona d'eines agrícoles. Els objectes exposats al museu, majoritàriament donacions del veïnat, són fruit de l'esforç dut a terme durant anys per l'associació local "Amics de les Tradicions" i pel Consistori davant les oficines de la Comunitat Europea (a través de l'Entitat "Massís del Caroig").