Meliana s’adhereix a la Xarxa Pública de Serveis Lingüístics Valencians
Amb l'oficina de promoció i ús del valencià municipal
En l’últim ple de juliol abans de les vacances d’estiu, l’Ajuntament de Meliana va aprovar l’adhesió de l’Oficina de Promoció i Ús del Valencià municipal a la Xarxa Pública de Serveis Lingüístics Valencians.
Com explica Rafael Comeche, regidor de Promoció del Valencià: “Ens adherim a un espai de treball i de diàleg que permet compartir i intercanviar informació, experiències i interessos comuns als serveis lingüístics valencians per a avançar en la normalització lingüística i en la promoció i l’ús del valencià”. Es tracta d’una xarxa que inclou els serveis lingüístics de les diferents administracions, que no té cap cost afegit per a l’Ajuntament i que, en canvi, facilita l’accés a les diferents subvencions relacionades amb la promoció del valencià.
El responsable municipal manifesta: “Des del 1997 que l’Ajuntament de Meliana va prendre el compromís en la promoció i ús del valencià com a llengua pròpia de Meliana i, per tant, de l’Ajuntament, tal com queda reflectit en l’article 1 del Reglament de Promoció i Ús del Valencià de l’Ajuntament de Meliana que es va aprovar aquell any”. L’oficina municipal va estar funcionant amb normalitat fins al 2012, en què el govern anterior va suprimir i amortitzar el lloc de treball del tècnic lingüístic.
Respecte d’aquest fet cal recordar, detalla l’edil: “Per sentència judicial ferma del 2017, l’Ajuntament de Meliana hagué de recuperar el lloc de treball del tècnic lingüístic, amortitzat de manera inadequada, ja que és un lloc necessari perquè l’Ajuntament realitze les funcions que estableix el marc legal i normatiu pel que fa a l’ús del valencià”. Així, aquell any, i d’acord amb la sentència, es va haver de modificar el reglament municipal i incorporar de nou el tècnic lingüístic a la Relació de Llocs de Treball. Un lloc que, actualment, està cobert.
Finalment, Comeche insisteix: “Amb el treball del tècnic lingüístic, s’impulsa de nou l’Oficina de Promoció i Ús del Valencià municipal, tal com recull el reglament municipal en els articles 15 i 16. Un fet que justifica, a més, l’adhesió a la Xarxa Pública de Serveis Lingüístics Valencians”. Els dos representants en la dita Xarxa seran el tècnic lingüístic municipal i el regidor de Promoció del Valencià mateix.