elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

L’ETNO presenta el premi Bernat Capó ‘Viure a la caseta’

L’ETNO presenta el premi Bernat Capó ‘Viure a la caseta’
  • La Biblioteca de L’ETNO acull la presentació del llibre ‘Viure a la caseta: l'hàbitat tradicional valencià de temporada’, escrit per Carles Rodrigo, premi Bernat Capó 2021

  • Van assistir a la presentació Joan Seguí, conservador de L'ETNO, i Carmen Pardo, d'Edicions del Bullent

MÉS FOTOS
L’ETNO presenta el premi Bernat Capó ‘Viure a la caseta’ - (foto 2)

La Biblioteca de L'ETNO ha acollit dins del cicle #EnVeuAlta la presentació del llibre Viure a la caseta: l'hàbitat tradicional valencià de temporada, escrit per Carles Rodrigo Alfonso. Este llibre, editat per Edicions del Bullent, es la versió en llibre del treball premiat amb el 22é Premi Bernat Capó de difusió de la cultura popular.

Carles Rodrigo Alfonso, nascut a València, és geògraf de formació i exercix la seua activitat professional com a consultor en desenvolupament rural des de 1995, mentre manté el contacte amb l'activitat agrària. Profund coneixedor del territori valencià, ha estat i està implicat en diversos moviments territorials. És autor de mitja dotzena de publicacions de caràcter territorial de les comarques del Rincón de Ademuz i la Serranía, i coautor d'una altra desena de llibres i articles de caràcter i àmbit espacial divers.

El llibre ens apropa a les construccions disperses que s’utilitzaven com a llar durant els treballs agraris, des de finals del segle XVIII fins a mitjans del XX. Són cases senzilles que no solien estar habitades de continu però tampoc deshabitades. Estaven prou lluny del nucli de població i es construïen per albergar els treballadors del camp, que així s’estalviaven tornar a casa cada nit. L’estudi fa una aproximació a diverses tipologies (la construcció de marjal, les casetes de la Serranía i els riuraus de les comarques centrals) i ens explica les seues característiques i les formes de vida associades.

El premi Bernat Capó es una iniciativa de L’ETNO, Museu Valencià d’Etnologia i l’àrea de Cultura de la Diputació de València, que pretén fomentar la investigació i la divulgació de treballs vinculats a l’estudi de la cultura popular. El premi està dotat amb 6.000 euros i comporta la publicació del treball per l'Editorial El Bullent.

El premi s'ha tornat a convocar en 2022, i el termini de presentació de treballs està obert fins al 28 d'agost.

 

Pujar