L'EMTRE oferix les seues plantes de tractament al Consorci Vega Baixa per a la gestió dels seus residus urbans
Els presidents de les dos entitats es reunixen en la planta de Quart de Poblet per a buscar vies de col·laboració
L'Entitat Metropolitana per al Tractament de Residus ha oferit les seues plantes de tractament i valorització, a Manises i Quart de Poblet, al Consorci Vega Baixa Sostenible per a la gestió dels residus que generen els municipis d'esta comarca alacantina. Este oferiment, que suposa l'inici d'una futura col·laboració entre les dos administracions públiques, és fruit de la trobada entre els responsables de les dos entitats, durant la visita del president del consorci alacantí a la planta metropolitana de Los Hornillos.
La col·laboració entre administracions públiques és una pauta habitual en la correcta gestió dels residus domèstics i en la cerca conjunta per la sostenibilitat mediambiental. Així ha quedat demostrat en la trobada que han mantingut en la planta de tractament de l'EMTRE en Los Hornillos (Quart de Poblet) el president del Consorci Vega Baixa Sostenible, Joaquín Hernández Sáez, i Sergi Campillo, president de l'Entitat Metropolitana per al Tractament de Residus i vicealcalde de València.
El responsable del consorci encarregat de la gestió de residus dels 27 municipis d'esta comarca del sud d'Alacant ha pogut conéixer de mà del president de l'EMTRE i de la gerent, Sara Bort, el funcionament de la instal·lació de Quart de Poblet i comprovar en primera persona com es gestionen i tracten els residus que ocasionalment es reben de comarques que encara no disposen de planta de tractament de residus sòlids urbans.
“Gràcies a la nostra obstinació vam poder obrir i posar en marxa la Planta de Transferència de Dolores i, d'esta manera, reduir el trànsit de camions de residus en els diferents municipis de la Vega Baixa. Amb la planta de Dolores som més eficients en el transport i emetem menys COâ a l'atmosfera”, ha destacat Hernández qui, a més, ha agraït la bona predisposició de Sergi Campillo, president de l'Entitat Metropolitana, per a rebre i tractar els residus procedents de la Vega Baixa, especialment durant l'època estiuenca, davant l'augment de població que patixen municipis com Torrevella i Oriola.
Sergi Campillo ha destacat la importància de la col·laboració i solidaritat entre les dos entitats públiques encarregades del tractament de residus i ha afirmat que el Complex de Tractament i Valorització de Residus Urbans de Los Hornillos té capacitat per a rebre i tractar correctament residus d'altres comarques que, com la de la Vega Baixa, no disposen de plantes de tractament pròpies. La instal·lació metropolitana gestiona prop de 400.000 tones de residus anuals i disposa d'importants instal·lacions per al compostatge de matèria orgànica.
"Les plantes de l'EMTRE no estan al màxim de la seua capacitat i, per tant, des de l'Entitat Metropolitana hem oferit tota la nostra col·laboració i suport per a rebre els residus d'altres consorcis, en este cas de la Vega Baixa, fins que disposen de les seues pròpies plantes", ha detallat el president de l'Entitat Metropolitana i vicealcalde de València.
Durant la trobada, els responsables de les entitats han compartit preocupacions i experiències, i han estudiat la signatura d'un conveni de col·laboració per a garantir el perfecte tractament de residus de la Vega Baixa. A més, Joaquín Hernández i Sergi Campillo han coincidit en la necessitat de sensibilitzar a la població sobre la importància de separar correctament els residus en origen i fer ús dels ecoparcs fixos i mòbils per a avançar cap a l'economia circular.
El president del Consorci Vega Baixa Sostenible ha visitat la instal·lació metropolitana a Quart de Poblet en companyia de tècnics de l'entitat i membres de la Comissió, com l'alcalde d'Algorfa, Manuel Ros, i la regidora de Los Montesinos, Ana Belén Juárez.