elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

L'Alcúdia de Crespins posa en marxa un pla de millora per a complir els seus compromisos pel clima i l'energia

L'Alcúdia de Crespins posa en marxa un pla de millora per a complir els seus compromisos pel clima i l'energia

    L'Ajuntament de l'Alcúdia de Crespins fa un pas més en la seua estratègia per a complir els seus compromisos pel clima i l'energia i posa en marxa un pla orientat a la millora de l'eficiència energètica i el control, seguiment i avaluació de totes les seues actuacions que conformen aquest pla per a la seua transició energètica.

    Com ha explicat el regidor de Medi Ambient, Jordi Caparrós, amb ImpactE com a aliat estratègic i soci tecnològic, l'empresa valenciana que permet avaluar, prioritzar i planificar les estratègies de transició energètica optimitzant els recursos i maximitzant els impactes mitjançant eines web per a planificar i justificar de la forma més àgil les actuacions del municipi en totes les seues àrees d'eficiència energètica, el municipi “contempla el desplegament d'una xarxa d'instal·lacions d'autoconsum fotovoltaic que permeten proveir al conjunt dels edificis públics de la ciutat, així com l'impuls de comunitats energètiques obertes a la participació de llars i pimes”.

    A més, la tecnològica d'ImpactE ajudarà al seguiment en temps real i justificació de totes i cadascuna de les actuacions que el municipi duga a terme en la seua missió de complir amb la seua comesa de descarbonització. Veient com impacten cadascuna de les seues accions: social, econòmica i ecològica, aquesta eina permetrà justificar el progrés de l'Ajuntament respecte als objectius marcats en els PAUS (plans d'acció per al clima i l'energia sostenible).

    Autoproveïment públic i comunitats energètiques

    L'Ajuntament de l'Alcúdia de Crespins, segons ha indicat Caparrós, ha encarregat a ImpactE realitzar els estudis tècnics sobre el potencial fotovoltaic de tots els seus edificis públics per a poder detectar i prioritzar les accions més eficients i sostenibles. En cada cas, es definiran indicadors com la capacitat de generació real, la inversió requerida, els estalvis estimats, el període d'amortització i impactes en termes mediambientals.

    A partir de les dades obtingudes, es definirà un pla del màxim estalvi energètic amb la menor inversió per a instal·lacions fotovoltaiques en edificis públics, per a l'autoproveïment energètic de tots els seus consums públics. A més, s'estudiarà la posada en marxa de comunitats energètiques, definint les millors ubicacions per potencial de generació i cobertura, inversió i retorns.

    Sobre ImpactE

    L'empresa emergent ImpactE ha desenvolupat solucions pròpies per a facilitar la transició energètica en municipis i fer partícip a la ciutadania, de manera activa. Les seues eines permeten avaluar, quantificar, prioritzar i planificar estratègies en gestió d'espais vulnerables, eficiència energètica en edificació, pobresa energètica i disseny de comunitats energètiques i districtes d'energia positiva, entre altres àrees d'acció clau.

    La Generalitat Valenciana, ajuntaments com els de València, Castelló, Barcelona, Catarroja, Paiporta o Picassent, l'Institut Valencià de l'Energia (IVE), la Universitat Politècnica de València, petites i grans empreses, com Acciona Energia i Eiffage Energia ja confien en la tecnologia d'ImpactE.

    Pujar