elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

L'Ajuntament de la Pobla del Duc instal·la plaques fotovoltaiques d’autoconsum sobre la coberta del CEIP Ramón Esteve

L'Ajuntament de la Pobla del Duc instal·la plaques fotovoltaiques d’autoconsum sobre la coberta del CEIP Ramón Esteve
  • Una inversió de 25.500 euros per a l´autoconsum energètic en edificis i equipaments municipals dins del programa REACCIONA 2021 de la Diputació Provincial de València

  • La instal·lació solar fotovoltaica duta a terme és de 10,64 kWp i 10,00 kWn

MÉS FOTOS
L'Ajuntament de la Pobla del Duc instal·la plaques fotovoltaiques d’autoconsum sobre la coberta del CEIP Ramón Esteve - (foto 2)
L'Ajuntament de la Pobla del Duc instal·la plaques fotovoltaiques d’autoconsum sobre la coberta del CEIP Ramón Esteve - (foto 3)

L’ajuntament de la Pobla del Duc aposta per l’energia solar per a l’autoconsum energètic en edificis i equipaments municipals, a través del programa REACCIONA 2021 de l’àrea de Medi Ambient de l’Excel·lentíssima Diputació Provincial de València.

El lloc escollit ha sigut la coberta del col·legi públic del municipi, el CEIP Ramón Esteve. Una instal·lació solar fotovoltaica d’autoconsum amb compensació de sobre coberta que suposa una inversió de 25.500 euros. L’alcalde Vicent Gomar afirma que “és una oportunitat per donar un ús més eficient a l’espai del sostre del centre educatiu, el qual compta amb una bona orientació per a instal·lar les plaques solars, fet que impacta directament amb l’eficiència en la generació d’energia”.

L'energia fotovoltaica és la font de producció d'energia més respectuosa amb el medi ambient, ja que durant el seu funcionament no genera cap mena d'emissió perjudicial per a l’atmosfera (CO₂, SO2 i NOX), ni tampoc cap abocament al medi aquàtic o terrestre. Ni tan sols genera soroll o vibracions, ni cap mena de residu durant la seua explotació.

La generació d’energia mitjançant aquesta mena d'instal·lacions evita la contaminació produïda per altres fonts de producció d'energia molt més contaminants.

“Des del consistori hem modificat l’ordenança municipal de captació solar per a usos tèrmics amb l’objectiu d’afavorir la implantació de sistemes d'energies renovables, en l'àmbit particular i empresarial”, manifesta l’alcalde. Aquesta aposta clara per les energies netes fomenta la reducció dels combustibles fòssils i inicia un camí cap a una sostenibilitat real. “Volem predicar en l’exemple, donant un primer pas municipal, posant-nos al costat de les famílies i empreses que aposten per un nou model energètic al nostre poble”, conclou Vicent Gomar.

Pujar