L'Ajuntament de Benigànim estudia les opcions davant la sentència del TSJCV referent al Centre de Dia de la localitat
Els serveis jurídics del consistori han demanat aclaració sobre la sentència, que no concreta quin precepte legal s'ha vulnerat
L'Ajuntament de Benigànim va tramitar la licitació del contracte del Centre de Dia incloent dos criteris per a l'adjudicació. En primer lloc, la redacció d'un projecte de gestió i manteniment del Centre de Dia amb una puntuació màxima de 15 punts. En segon lloc, millores en la prestació del contracte amb una puntuació màxima de 85 punts.
Al tractar-se d'un centre essencial per a Benigànim que, a més, ha de complir escrupolosament la normativa autonòmica en matèria de benestar social, el Plec de licitació va prioritzar la prestació del servei. Així, algunes de les millores incloses van ser servei de podologia o perruqueria, millores en les ràtios de personal respecte a l'exigit per la normativa autonòmica o millores d'equipament que contribuïren a la millora de la qualitat del servei, entre d'altres.
Així, l'empresa OHL va obtenir millor puntuació gràcies a l'oferta d'aquestes millores amb una diferència considereble respecte a l'empresa SOCIALCORE, que va obtenir millor puntuació en la memòria tècnica. Com que la memòria tècnica era objecte de valoració discrecional, l'Ajuntament va adjudicar el contracte a OHL, que ha executat les millores a les quals es va comprometre, millorant així el servei que ha prestat de manera satisfactòria per a persones usuàries i treballadores i per a la corporació municipal.
SOCIALCORE va recórrer la sentència, arribant al Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV). En un primer recurs davant el tribunal administratiu de recursos contractuals, aquest va ratificar l'actuació duta a terme per l'Ajuntament. La mercantil SOCIALCORE va presentar un nou recurs davant el TSJCV. Aquest ha estimat parcialment el recurs i ha deixat sense efecte l'adjudicació del contracte, obligant a l'Ajuntament a retrocedir en el procediment al moment previ a la valoració de la memòria tècnica. La sentència no reconeix la condició d'adjudicatària a l'empresa SOCIALCORE, sinó que obliga a l'Ajuntament a reprendre el procediment de licitació.
El consistori va sol·licitar aclariment de la sentència, perquè no concreta quina norma o precepte legal s'ha vulnerat per part de la corporació. Aquesta aclaració ha estat denegada, posant de manifest un criteri subjectiu com és la falta de motivació de l'informe tècnic de Serveis Socials al projecte de gestió i manteniment, però no un criteri que atenga a la legislació. Ara, els serveis jurídics de l'Ajuntament, que sempre vetllarà pel benestar dels seus veïns i veïnes, estudien les diferents opcions davant una sentència que el consistori respecta però no comparteix.