El grup Treballant X la Igualtat ja és una realitat
L’acte realitzat pel grup Treballant X la Igualtat va comptar amb la presència de centenars de persones per reivindicar i commemorar el Dia Internacional de l’Eliminació de la Violència contra la Dona, que es va celebrar al Monestir de Santa Maria de la Valldigna, i d’esta manera es va convertir en el centre de totes les mirades contra la violència de gènere.
La jornada va començar amb la inauguració d’una exposició de 36 obres sobre la dona lluitadora de l’associació l’Art de la Vall, integrada per artistes de la Valldigna.
A les 19:30h a l’Església del cenobi es va donar pas a la presentació del grup Treballant X la Igualtat. Es tracta d’una iniciativa pionera a Espanya i que està impulsada pels 14 municipis del partit judicial de Sueca, l’Oficina d’Atenció a les Dones Víctimes de la Violència de Gènere i el Jutjat núm. 4 de Primera Instància i Instrucció de Sueca.
L’Alcalde de Simat de la Valldigna, Víctor Mansanet, a la seua intervenció va manifestar que la violència de gènere “no és un fet aïllat, sinó que constitueix un aspecte estructural de l’organització del sistema social, i es tradueix de forma transversal en tots els àmbits socioeconòmics”, i va continuar “la igualtat és una necessitat estratègica per aprofundir en la democràcia i per construir una societat més justa, cohesionada i desenvolupada”.
A més, Mansanet, referint-se al grup Treballant X la Igualtat, va afirmar que “el nostre grup aposta per conquerir quotes de llibertat, les quals han d’incidir en la desaparició de tota classe de violència contra les dones”. I va subratllar que “les autoritats locals instem al Govern espanyol a modificar la Llei de Règim Local per tal que els ajuntaments participen de les competències de promoció de la igualtat entre dones i homes i en matèria de violència de gènere” va concloure Mansanet.
Per la seua banda, el magistrat titular del Jutjar de Primera Instància i Instrucció núm.4 de Sueca i Violència sobre la Dona, José Luís Mendoza, va destacar que “la lluita contra la violència de gènere no pot quedar en una actuació judicial o policial, l’actuació té que ser molt més amplia amb especial èmfasi en l’educació. La noves generacions són una peça fonamental per a acabar amb el maltractament contra la dona”, i va remarcar la heroïcitat de les dones maltractades que prenen la decisió de denunciar els seus agressors.
Quant a la creació d’este grup, Mendoza va assenyalar que “sumar esforços per a millorar l’assistència a les víctimes, és el que fa tant important este grup de treball”.
L’acte també va contar amb joves víctimes de violència masclista, una d’elles, Dorotea Navarro, de l’Associació Dorotea contra la Violència de Gènere, qui va manifestar “ja no vull ni un minut de silenci més” i a més va indicar que se sentia orgullosa per la creació del grup Treballant X la Igualtat i va remarcar que sí “hi ha solucions per acabar amb esta xacra que afecta a la societat”.
A l’acte van assistir tots els alcaldes i alcaldesses, regidors i regidores que conformen el partit judicial de Sueca, el titular del Jutjat de Primera Instància i Instrucció núm.4 de Sueca i Violència sobre la Dona, José Luís Mendoza; el director de l’Oficina contra la Violència de Gènere de Sueca, Agustí Sapinya i, caps de les Forces i Cossos de Seguretat de l’Estat. A més de la diputada provincial de Turisme, Pilar Moncho, la qual va ser l’encarregada de tancar l’acte agraint la tasca conjunta de totes i tots els membres que conformen el grup pioner a Espanya contra el maltractament de dones i, desitjant que en un futur este dia no siga necessari.
I per acabar una jornada commemorativa i reivindicativa el punt i final el posaren les agrupacions corals de La Valldigna i la Ribera Baixa, amb una actuació amb 140 musics.