El Fons Valencià per la Solidaritat presenta a Castelló de Rugat un documental amb motiu del seu trenta aniversari
L’audiovisual “Des del cor del Fons. El batec de tot un poble” mostra el treball del Fons -tant en els països del sud com en la Comunitat Valenciana- i la importància d’una solidaritat forta des de l’àmbit local
El Fons Valencià per la Solidaritat, en el marc de la commemoració del seu 30 aniversari, presenta a Castelló de Rugat el documental “Des del cor del Fons. El batec de tot un poble”, dirigit i realitzat per Alberto Pla. Aquest audiovisual, que es presentarà a les 19.00 h del dilluns 28 de novembre -mateix dia que en 1992 es va començar a constituir el Fons- a l’Auditori Municipal del municipi de la Vall d’Albaida, visibilitza els projectes del Fons als països del sud, així com la seua incidència en la vida de les persones beneficiàries. També es trasllada el treball en matèria d’educació per al desenvolupament realitzat a la Comunitat Valenciana. És per tant que, el documental pretén compartir l’activitat del Fons amb testimonis en primera persona, i la importància de tindre un municipalisme valencià fort per a aportar a un desenvolupament just i sostenible arreu del món.
L’estrena del documental també comptarà amb un col·loqui, moderat per la periodista Ana Blanco, on s’exposarà la gran incidència de la cooperació internacional descentralitzada i municipalista mitjançant el Fons Valencià per la Solidaritat, i on participaran, entre altres, Álvaro Escorihuela, president del Fons, i Clara Tirado, directora general de Cooperació Internacional al Desenvolupament de la Generalitat Valenciana. Per a participar en l’acte de presentació del documental, les persones interessades han d’inscriure’s enviant un correu electrònic a oficina@fonsvalencia.org
L’alcalde de Castelló de Rugat, Antonio Esquinas, ha manifestat “la rellevància d’encetar a Castelló, amb l’estrena del documental, els actes commemoratius del 30 aniversari del Fons” indicant que “aquest fet és un reflex de la implicació del municipi en l’entitat i del caràcter solidari de la localitat, la qual és sòcia del Fons des de l’any 1995”.
Documental “Des del cor del Fons. El batec de tot un poble”
El documental “Des del cor de fons, el batec de tot un poble” és un reflex dels milers de batecs que han impulsat al Fons en els seus trenta anys de vida. Tres dècades en les quals els municipis, les idees, les persones, els projectes, somnis i il·lusions de persones de diferents països s’han entremesclat per a créixer junts. Tot això gràcies a la solidaritat i el compromís dels veïns i veïnes de les 137 entitats locals que conformen actualment el Fons.
El Fons Valencià per la Solidaritat, l’associació per la cooperació internacional i l’educació per al desenvolupament dels ajuntaments i mancomunitats de la Comunitat Valenciana
El Fons Valencià és l’associació d’entitats locals de la Comunitat Valenciana que té com a objectius realitzar i finançar projectes de cooperació internacional i d’educació per al desenvolupament, amb les aportacions econòmiques que cada any fan els seus socis (ajuntaments i mancomunitats de la Comunitat Valenciana). Actualment, el Fons compta amb 137 entitats locals valencianes sòcies (128 ajuntaments i 9 mancomunitats) i concentra les seues actuacions de cooperació descentralitzada a l’Equador, Bolívia i el Salvador, així com en països en situacions d’emergència. Així mateix, realitza projectes de sensibilització cap a un desenvolupament humà, equitatiu, just i sostenible entre la població de les entitats locals sòcies del Fons, i a la ciutadania valenciana en general.
La relació entre els municipis del sud i el Fons ve donada per la participació municipalista i descentralitzada en polítiques de cooperació per al desenvolupament social i econòmic, amb la col·laboració en projectes nascuts de les necessitats concretes i locals, i sol·licitats pels mateixos municipis o a través de contraparts, com ara les ONGD. La participació en els projectes de cooperació sempre té com a objectius, de totes les parts col·laboradores, el respecte cap a la cultura local i l’absorció mútua de coneixements i experiències.