Ferrando: “És important que a la Safor-Valldigna sapiem quins són els llocs més adequats per a la indústria"
La seu comarcal i local de Compromís a Gandia va acollir ahir una xarrada informativa per a militants i càrrecs municipals de la coalició, a càrrec de Lluís Ferrando, Director General d'Ordenació del Territori, Urbanisme i Paisatge de la Conselleria de Vivenda, Obres Públiques i Vertebració del Territori. A la reunió, Ferrando va explicar les línies mestres del nou model territorial plantejat des de la Generalitat. Un planejament urbanístic dque servisca per tal d'ordenar el territori, tots els usos d'una manera coherent. "Que la protecció del Medi Ambient, el nostre paisatge, els millors indrets naturals no siguen un entrebanc al creixement econòmic, sinó tot el contrari, per a potenciar una indústria com és el turisme per a una millora de la qualitat de vida. Per això, és important que a la Safor-Valldigna sapiem quins són els llocs més adequats per a la industria, per al creixement empresarial i quins espais han de ser preservats i posats en valor".
Segons va assegurar, les zones costaneres sense edificació no poden seguir sent llocs a l'espera de l'edificació, degradant-se i abandonant-se... Així, cal fer d'aquests espais els majors dels nostres valors territorials per aconseguir no sols una millora del nostre territori, sinó turística. "Per això, s'està tramitant el Pla d'Acció Territorial de la Infraestructura Verda del Litoral, el PATIVEL. I calia començar una planificació a l'àmbit de les Comarques Centrals Valencianes que ordenara els usos al nostre territori".
El Pativel ha d'estar aprovat en un termini d'1 any, que és el que dura el període de participació pública. Des de la Generalitat volen que siga el més debatut possible, però també àgil. "Volem demostrar que un PGOU no ha de tardar 4, 5 o 15 anys a aprovar-se, sinó que una administració eficient pot aprovar en un parell d'anys una planificació que siga un instrument per a delimitar els usos de la zona, potenciar la nostra economia, el nostre turisme i que això siga compatible amb la millora de la qualitat de vida".
El període d'al·legacions ja ha finalitzat i s'estudiaran tècnicament. Ferrando ha destacat que hi ha moltes propostes de millora positives que demanen fins i tot l'increment de la protecció i considera que cal buscar un equilibri entre la salvaguarda dels indrets que vam heretar dels nostres pares, perquè els nostres nets els puguen gaudir.