elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Èxit de participació i d’organització de l’Escola d’Estiu

Èxit de participació i d’organització de l’Escola d’Estiu
    MÉS FOTOS
    Èxit de participació i d’organització de l’Escola d’Estiu - (foto 2)
    Èxit de participació i d’organització de l’Escola d’Estiu - (foto 3)
    Èxit de participació i d’organització de l’Escola d’Estiu - (foto 4)
    Èxit de participació i d’organització de l’Escola d’Estiu - (foto 5)

    L’edició d’enguany de l’Escola d’Estiu i l’Estiu Urbà ha resultat un èxit d’inscripció i d’organització. Un total de 563 xiquets, xiquetes i joves acudixen cada dia a participar d’un programació àmplia i variada al voltant de la temàtica dels viatges: la preparació, les emocions, les aventures i les històries o la diversitat de cultures.   L’activitat s’està desenrotllant a les instal·lacions del CEIP El Crist i del poliesportiu municipal des del 3 de juliol, i finalitzarà el divendres 21.

    La regidora d’Igualtat, Educació i Joventut, Susana Marín, destaca el fet que “es tracta de l’activitat anual amb més potencial i possibilitats de treball pel que fa als treballs d’inclusió social, d’educació en el temps lliure i d’altres aspectes, ja que s’hi apleguen infants i joves de totes les edats i de tots els centres educatius del poble al voltant d’una única activitat”. Així, s’hi ajunten menuts i menudes des de 1r d’Infantil, de 3 anys, fins a joves de 18 anys. És en este aspecte que la responsable destaca el fet que “en estos tres últims anys hem anat comprovant com ha anat augmentant la participació de la gent jove, un repte molt important que s’ha potenciat en el projecte. Amb ells i elles, cal destacar-ho, enguany s’estan treballant temes d’igualtat i corresponsabilitat ”. Així, hi ha 50 participants de l’Estiu Urbà (de 1r i 2n d’ESO) i 60 joves des de 3r d’ESO fins als 18 anys que estan integrades dins del projecte educatiu i formatiu com a voluntaris i voluntàries, amb algunes activitats específiques.

    Per poder moure, dinamitzar i organitzar este important col·lectiu de gent amb una programació tan variada, es compta amb la coordinació de dos tècniques de l’Ajuntament de Meliana, el personal de l’Institut Municipal de Cultura, 22 monitors/res, 3 monitors/res esportius, 2 professors de dansa, 8 monitors/res en pràctiques, 4 becaris/àries i, enguany, atesa la temàtica dels viatges, una professora d’anglés i una altra d’italià. Però també una educadora social, un psicòleg i 4 monitores d'AVAPACE per a atendre col·lectius amb necessitats especials i amb diversitat funcional. L’Escola d’Estiu també té la funció de facilitar la conciliació laboral i familiar. En este sentit, compta amb servici d’escola matinera i de menjador. Per a este volum de servicis, personal i activitats, l’Institut Municipal de Cultura i l’Ajuntament de Meliana, especialment les regidories de Serveis Sociales i Igualtat, destinen  prop de 50.000 €.

    Com explica la titular de l’àrea, “cal destacar també la implicació d’entitats i associacions del poble dins d’un model de ciutat educadora transversal i  intergeneracional”. Així, s’ha comptat amb la col·laboració per a diverses activitats del club de busseig local Abisal, de les persones participants de l’Estiu Major – en este cas adreçat a la gent gran-, dels alumnes i les alumnes de l’Escola Permanent d’Adults, o d'AHNAR, l'associació d'alcohòlics rehabilitats, per mitjà de la UPCA, la Unitat de Prevenció de Conductes Addictives.

    Finalment, Marín apunta que “atesa l’embergadura i l’èxit que ha assolit l’escola d’estiu, i amb la finalitat de garantir-ne la continuïtat amb els nivells de qualitat i d’èxit que hui ja té, en finalitzar esta edició treballarem per donar-li una estructura més equilibrada”. Però això serà ja després de les vacances d’estiu.

     

    Pujar