Enguix anima als 236 municipis de la Xarxa a aprofitar les ajudes per a continuar treballant per la igualtat
ELPERIODIC.COM - 20/04/2024El BOP ha publicat l'anunci de la convocatòria per als ajuntaments adherits a la Xarxa provincial contra la Violència de Gènere, amb una dotació global de 900.000 euros, 200.000 més que en 2023
Entre les iniciatives subvencionables destaquen “la prevenció i lluita enfront de la violència contra les dones, l'atenció a les víctimes, els protocols de seguretat o la coeducació”, explica la vicepresidenta Enguix
El Butlletí Oficial de la Província (BOP) va publicar el dijous l'anunci de la convocatòria de subvencions per als ajuntaments adherits a la Xarxa de Municipis Protegits contra la Violència de Gènere de la Diputació de València. D'esta manera, els 236 consistoris que integren la Xarxa disposen de 20 dies hàbils per a presentar els projectes i campanyes que seran subvencionats per l'àrea d'Igualtat de la corporació provincial.
Al capdavant de l'àrea d'Igualtat està la vicepresidenta Natàlia Enguix, qui anima als consistoris a “presentar eixos projectes i iniciatives que tracten de donar la millor resposta possible davant la xacra de la violència exercida contra les dones, al mateix temps que ens permeten enfortir eixa xarxa de treball provincial on els ajuntaments poden compartir bones pràctiques i experiències eficaces que ajuden a erradicar el problema”.
La dotació econòmica de la convocatòria “s'ha incrementat de 700.000 a 900.000 euros, al que hem de sumar els 180.000 euros per a associacions, que hem duplicat enguany”, assenyala Enguix, qui confia en “poder acabar la legislatura amb tots els municipis valencians treballant en xarxa per a fer front a la violència exercida contra les dones”.
La convocatòria regula la concessió de les ajudes econòmiques en règim de concurrència competitiva per als consistoris que integren la Xarxa provincial. Entre els projectes subvencionables destaquen els relacionats amb la prevenció, detecció i lluita contra la violència de gènere; la coeducació dirigida a la comunitat educativa i agents socials dels municipis; l'atenció integral per a dones en el sistema prostitucional i víctimes d'explotació sexual; la formació especialitzada per al personal tècnic, polític i de serveis socials dels ajuntaments; i els protocols de protecció coordinats amb les Forces i Cossos de Seguretat de l'Estat.
Altres propostes que poden rebre finançament de la Diputació són les contemplades en els plans d'Igualtat locals i les incloses en el Pla Estratègic de la Dona en el Sistema Rural Valencià. A més, els ajuntaments que integren la Xarxa poden sol·licitar ajuda per a la posada en marxa de campanyes de sensibilització en mitjans i suports publicitaris, així com de prevenció del consum de prostitució.
El 90% de la província
L'onzena Assemblea de la Xarxa de Municipis Protegits contra la Violència de Gènere de la Diputació de València va aprovar el passat 9 d'abril l'adhesió de 25 nous membres a la plataforma que treballa conjuntament per a donar resposta a la violència exercida contra les dones. Al final de l'assemblea, celebrada en les instal·lacions de l'IVAF, centre educatiu dependent de la Diputació, el president Vicent Mompó i la vicepresidenta Enguix van destacar que amb estes adhesions “són ja 236 dels 266 municipis valencians els que formen part d'una Xarxa que arriba al 90% de la província”.
Per comarques, la Vall d’Albaida i Ribera Alta són les que més municipis tenen adherits a la Xarxa de la Diputació, amb 33 cadascuna, seguides de prop per la Safor amb 29 ajuntaments membres; la llista la completen l'Horta Nord (22); l'Horta Sud (19); el Camp de Túria (16); la Costera i la Serranía (15); la Ribera Baixa (11); la Plana Utiel-Requena i el Camp de Morvedre (9); la Canal de Navarrés i l’Hoya de Buñol-Chiva (8); el Valle de Ayora-Cofrentes (6); i el Rincón de Ademuz (4).
El text de la convocatòria i els seus annexos estan disponibles en la pàgina web de la Diputació Provincial de València: https://www.dival.es/igualtat