La Diputació de València s'alia amb Confecomerç per promoure el comerç local
Amb motiu del Dia del Comerç Local, l'àrea provincial de Desenrotllament Rural impulsa una campanya creada per la pròpia Confederació per a destacar la importància del comerç de proximitat i el seu impacte a les nostres ciutats i pobles
L'àrea de Desenrotllament Rural de la Diputació de València i la Confederació de Comerç d´Alacant, Castelló i València, Confecomerç, s'han unit per a impulsar ‘Orgullosxs de Ser Comerciants’, una campanya que, amb motiu del Dia del Comerç Local en la Comunitat Valenciana, pretén posar en valor l'impacte que té el comerç de proximitat en els municipis.
Una de les accions principals dissenyades per Confecomerç és la creació d'un vídeo personalitzable per cada associació i establiment que els propis comerciants poden fer arribar a la seua clientela, en el qual es destaca la importància de la relació de confiança que s'establix en el xicotet comerç. També podrà crear el seu propi avatar i descarregar-se fins i tot la imatge per als seus canals de comunicació digital amb els clients.
El diputat de Desenrotllament Rural, Avelino Mascarell, afirma que “l'element emocional i humà dels comerços de proximitat és, en moltes ocasions, el punt diferencial que permet que els establiments dels municipis puguen fer front a la voraç competència que els arriba des de les plataformes de comerç electrònic i els grans centres comercials”.
Així mateix, Mascarell, responsable també de les polítiques contra la despoblació de la institució provincial, destaca “l'impacte que tenen estos establiments en les economies locals, que sobretot en els municipis més xicotets, generen llocs de treball que permeten fixar població en territoris rurals”. “No hem d'oblidar que el xicotet comerciant compta amb una enorme especialització en el seu negoci, i això impacta directament en la selecció i qualitat dels seus productes, en la seua elaboració i tractament, i com no, en la seua capacitat per a assessorar els clients. El xicotet comerciant és garantia de professionalitat i rigor, i esta campanya recorda als clients eixe agraïment al públic que dia a dia confia en ells. Confecomerç ha fet una gran faena en l'enfocament”, afig el diputat.
La participació de la Diputació de València en esta campanya s'ha materialitzat en una subvenció de 25.000 euros a Confecomerç, “la qual és una entitat de reconegut prestigi que ve demostrant al llarg de tota la seua trajectòria la capacitat per a arribar a cada racó del territori, i que a més integra a més de 200 associacions sectorials i territorials”, subratlla Mascarell.
‘Orgullosxs de Ser Comerciants’
La campanya, que s'alinea amb una altra acció dissenyada per Confecomerç baix el títol “Pequeñeces”, té com a objectiu “fomentar l'orgull de ser comerciant, ressaltant el paper clau que cada comerç local exercix en el dia a dia”, segons apunten des de la Confederació, i afigen que “en un món globalitzat, on l'immediat sembla prevaldre, el comerç local oferix un enfocament humà, sostenible, pròxim i únic, basat en la confiança i les relacions directes amb els clients”.
Quant als elements que la componen, a més del vídeo personalitzable que es pot crear en la web de la campanya orgullodecomerciante.confecomerc.es, inclou també cartelleria perquè els comerços la puguen exposar en els punts de venda; així com continguts audiovisuals concebuts per a la seua difusió en xarxes socials.
Així mateix, i gràcies a la col·laboració de l'Ajuntament de València, la imatge gràfica de la campanya ve mostrant-se en els últims dies a través de diferents suports del mobiliari urbà de la ciutat: “d'esta manera projectem el comerç local també en un entorn en el qual encara necessiten major visibilitat per a competir i reivindicar el seu enorme valor enfront de les grans marques comercials”, conclou Avelino Mascarell.