VALENCIA PROVINCIA | SOCIETAT

La Diputació de València presenta el seu protocol enfront de l'assetjament sexual i discriminatori en l'àmbit laboral

ELPERIODIC.COM - 19/11/2021

La iniciativa, que s'aplicarà a tot el personal de la corporació provincial, s'ha donat a conéixer este divendres en la Beneficència

La Diputació de València ha impulsat un protocol enfront de l'assetjament sexual i discriminatori en l'àmbit laboral que té per objecte regular instruments que garantisquen la prevenció de conductes de discriminació, intimidació o situacions vexatòries i l'adopció de mesures actives per a fer efectiu el principi d'Igualtat.

La funcionalitat d'este protocol, desenvolupat a través de l'àrea d'Igualtat, és ser una eina mitjançant la qual s'informarà i sensibilitzarà al personal de la Diputació del significat d'assetjament sexual, a més d'atorgar pautes per a identificar conductes regulades com a tal i facilitar mecanismes per a evitar que es produïsquen. Així mateix, inclou instruments d'investigació i resolució per a aconseguir erradicar qualsevol tipus de conducta d'este gènere.

El president de la Diputació de València, Toni Gaspar, i la diputada d'Igualtat, Eli García, han presentat este divendres en la Beneficència el Protocol enfront de l'assetjament sexual, per raó de sexe i assetjament discriminatori, en un acte al qual han assistit diputades, diputats i personal de la institució.

El president ha agraït l'esforç per a impulsar esta mesura, i ha destacat que la d'Igualtat és una delegació “transversal que treballa amb totes les àrees”. En este sentit, ha apuntat que el principi d'Igualtat en la corporació “no és una cosa que dóna color, creiem en això i hem d'aprofundir i també donar exemple”.

Gaspar ha insistit que “cal regular comportaments que s'han establit en el dia a dia de les dones”. D'ací, ha insistit que “eixa injustícia no pot continuar, el que donem per natural és antinatural, i ens ha d'avergonyir com a societat”.

Per part seua, la diputada responsable de l'àrea d'Igualtat, Eli García, ha explicat que el protocol suposa “una eina per a tota la plantilla de la Diputació, formada per més de 600 dones i més de 300 homes, per a evitar qualsevol tipus de discriminació, intimidació o situacions vexatòries que es puguen produir en les relacions laborals, i que fonamentalment té com a víctimes a les dones”.

La diputada responsable de l'àrea d'Administració General de la Diputació, Pilar Molina, ha destacat la transversalitat de la mesura així com el consens amb els sindicats en un tema tan sensible que s'aprova per primera vegada en la institució.

Protocol

El protocol, que va ser aprovat pel ple de la Diputació de València al juliol de 2021, contempla mesures de formació, sensibilització i de protecció a les víctimes d'assetjament, garantint confidencialitat, diligència i celeritat.

Així, amb la finalitat de desenvolupar els mecanismes per a eliminar qualsevol comportament relacionat amb situacions d'assetjament sexual laboral que es poguera donar en l'àmbit de la corporació, la mesura establix la posada a la disposició de recursos humans i materials per a atendre, tramitar i resoldre queixes. El protocol es troba en la intranet del web de la Diputació, juntament amb un díptic informatiu i una sol·licitud de queixa, a la disposició de tots els empleats.

Full de ruta

La mesura presentada este divendres és un pas més en el full de ruta marcat per l'actual equip de govern provincial, que es va iniciar en la passada legislatura amb la creació de la primera àrea d'Igualtat en els més de 200 anys d'història de la corporació.

La delegació d'Igualtat, en el seu repte d'implicar a tota la societat, ha posat en marxa iniciatives com la Xarxa de Muncipis Protegits contra la Violència de Gènere, el Feminari, un fòrum de debat sobre els reptes actuals de la dona que recentment ha celebrat la seua cinquena edició, i els premis Celia Amorós, que reconeixen el treball de col·lectius, institucions i persones en la lluita contra la violència de gènere i que el mes vinent tindran una nova edició.

MÉS FOTOS