La Diputació de València analitza el sector tecnològic valencià per a modernitzar els municipis
El diputat d'Administració Electrònica i Innovació, Juan Ramón Adsuara, visita les instal·lacions d’Inelcom, a Xàtiva, una empresa tecnològica especialitzada en el disseny, fabricació i posada en marxa de sistemes electrònics
Adsuara ha afirmat durant la seua visita que “un dels grans eixos de la legislatura serà la digitalització de la província, eliminant bretxa entre els municipis de major i menor grandària”
Juan Ramón Adsuara, diputat d'Administració Electrònica i Innovació, ha assenyalat que “des de la Diputació s'explorarà el mercat tecnològic de la província per a dissenyar i implantar en els municipis valencians solucions de digitalització que permeten millorar la vida de la ciutadania i la presa de decisions dels gestors públics”.
L'anunci s'ha produït durant una visita a les instal·lacions d’Inelcom, una empresa tecnològica amb seu a Xàtiva, líder en el disseny, fabricació i posada en marxa de sistemes electrònics que té també presència en altres països europeus com Alemanya i gran part d'Amèrica Llatina.
Adusara ha explicat que “més enllà de les lleis del mercat, des de les administracions públiques hem de comptar amb el talent i els centres de producció de les empreses valencianes per a dur a terme els projectes que estem desenvolupant, com la creació de territoris intel·ligents gràcies a la sensorització dels municipis”.
En este sentit, el diputat d'Innovació explica que “la Diputació posa a la disposició dels municipis plataforma Smart gratuïta a mode Cloud amb codi obert, a la qual cada entitat pot accedir de forma totalment individualitzada i personalitzada, que és clau per a poder establir estratègies de gestió tant per als ajuntaments com per a la pròpia Diputació, permetent també estudiar l'eficiència d'un mateix servei en diferents zones”.
Tal com ha manifestat Juan Ramón Adsuara, “des de la Diputació continuarem duent a terme este tipus de visites, que ens permeten conéixer millor les solucions tecnològiques existents hui dia, i les tendències de mercat per als pròxims anys, atés que este sector avança a ritme vertiginós” i ha incidit en “el potencial que té la intel·ligència artificial per a complementar i enriquir el desplegament tecnològic que ja s'està duent a terme en els municipis”.
Destins DTI i subvencions directes
La Diputació de València oferix suport als municipis valencians per a convertir-se en destins intel·ligents a través, principalment de dos vies.
D'una banda, amb una línia específica per a adquirir tecnologia que permet la recollida i l'anàlisi de dades. Este programa d'ajudes va destinar en 2023 2,5 milions d'euros a la implantació de 155 programes presentats per ajuntaments, mancomunitats i entitats locals menors, que han tingut plena autonomia per a decidir el destí de les actuacions en funció de les seues necessitats.
I d’altra banda, orientat a l'experiència turística a través del programa ‘Connecta València: territori turístic, intel·ligent i sostenible’, la institució provincial dota a les poblacions de la infraestructura necessària per a analitzar el flux de turistes en el seu territori i el seu impacte en el medi ambient, mitjançant la instal·lació de dispositius que mesuraran la mobilitat i la qualitat mediambiental.
El suport de la Diputació als municipis en esta matèria es materialitza també en l'assessorament perquè els propis ajuntaments puguen accedir a les diferents línies de finançament europeu de projectes smartcity, permetent així enriquir la plataforma cloud provincial.