VALENCIA PROVINCIA | SOCIETAT

La Diputació de València amplia la seua col·laboració amb Asindown per a fer front a la deterioració cognitiva de persones adultes

ELPERIODIC.COM - 02/05/2024

La corporació provincial col·labora amb l'associació per a impulsar els seus programes de prevenció, manteniment i intervenció específic en el Centre de ‘Vida Adulta i envelliment Actiu’

La Diputació de València amplia la seua col·laboració amb Asindown per a impulsar el seu projecte ‘Vida adulta i envelliment actiu i rebel’ mitjançant el qual es duu a terme un sistema de seguiment de les persones adultes majors amb síndrome de Down amb programes de prevenció, manteniment i intervenció específic en el seu centre especialitzat.

Així, a través de l'àrea de Benestar i Inclusió Social que dirigix la diputada Imma González, la corporació provincial destinarà en 2024 una partida de 50.000 euros per a impulsar la labor que es realitza en el centre de ‘Vida Adulta i envelliment Actiu’, perquè la síndrome de Down comporta un envelliment prematur i un alt risc de demències, com l'Alzheimer, a partir dels 35 anys. Concretament, es realitzen avaluacions periòdiques en àrees afectades per l'envelliment per a identificar en quin moment es troba l'usuari; així mateix, es pretén frenar l'increment de la dependència mitjançant teràpies i programes i es promouen hàbits de vida saludable i l'autonomia personal.

La diputada González ha apuntat que a través d'esta subvenció, la Diputació de València “reforça la seua col·laboració amb Asindown, que fa un treball essencial per a promoure el benestar físic, cognitiu i emocional de les persones adultes amb síndrome de Down”. I és que l’associació tracta de previndre possibles pèrdues i deterioració cognitiva associada al procés de fer-se major a través del programa ‘ACTIVA-T’, servici especialitzat de referència sobre envelliment actiu, positiu i saludable per a persones amb síndrome de Down i les seues famílies. L'atenció, la memòria i l'orientació són les principals àrees en les quals treballen els professionals d’Asindown de manera pràctica i funcional; Així mateix, es busca activar i desenvolupar la seua intel·ligència emocional.

‘La Mare que va’

La corporació provincial col·labora també amb el projecte ‘La Mare que va’ impulsat per la Fundació Asindown. Es tracta d'un centre per a la formació en hostaleria i turisme de persones amb síndrome de Down i discapacitat intel·lectual, situat en La Marina de València. El projecte es planteja des d'una doble vessant. D'una banda, oferir a persones amb síndrome de Down i discapacitat intel·lectual una formació de qualitat en hostaleria i turisme, encaminada a la posterior inserció laboral de l'alumnat en tots dos sectors. Al mateix temps l'espai s'ha concebut com un lloc de dinamització empresarial, cultural i social a través de la celebració d'esdeveniments de tota mena, permetent a l'alumnat ser part de l'organització i el desenvolupament d'estos actes, per a així posar en pràctica el que van aprenent durant la seua formació.