La Comunitat Valenciana forma als docents per a atendre l'alumnat amb necessitats especials afectat per la DANA
Els cursos específics es desenrotllaran al llarg del mes de novembre i finalitzaran abans del 15 de desembre
La Conselleria d’Educació, Cultura, Universitats i Ocupació ha organitzat cursos específics d’acompanyament emocional per etapes educatives per als docents que atenen alumnat afectat per la DANA. Estos cursos es desenrotllaran al llarg del mes de novembre i finalitzaran abans del 15 de desembre.
Estos cursos tenen una duració de 8 hores i estan destinats a mestres especialistes que atenen alumnat amb necessitats educatives especials, a l’orientació educativa i als professionals d’Educació Infantil, Primària, Secundària, Batxillerat i Formació Professional de centres públics, concertats i privats.
També es crearà l’espai ‘Parlant amb Alma’ perquè els docents de les zones afectades per la DANA puguen consultar amb especialistes en la matèria sobre el desenrotllament de la seua pràctica professional per a gestionar les diferents casuístiques, en eixe context de crisi i trauma.
Èxit del curs d’acompanyament
Esta formació és complementària al curs ‘Intervenció en situacions de crisi i escoles sensibles al trauma’ organitzada per la Direcció General d’Inclusió i Innovació Educativa i el CEFIRE d’Educació Inclusiva, Benestar i Salut Mental, que va començar el passat 4 de novembre i finalitza esta setmana.
En este curs han participat un total de 10.000 docents que han rebut ferramentes pràctiques i estratègies d’acompanyament emocional, essencials per a ajudar els docents a gestionar el benestar emocional del seu alumnat.
Esta formació ha sigut impartida per l’especialista Alma Serra i s’hi han abordat temes clau sobre com crear entorns educatius segurs i sensibles al trauma, afavorint una resposta adequada a les necessitats emocionals dels estudiants.
Tots els materials de la formació, així com les sessions gravades, estan disponibles per als docents a través de la plataforma Aules Autoformació, amb la finalitat de facilitar l’accés continu al contingut formatiu.
El 30 d’octubre la Direcció General d’Innovació i Inclusió Educativa va traslladar als centres educatius un document amb pautes per a atendre la situació després de la catàstrofe. Paral·lelament, s’han posat a la disposició del professorat dos guies pràctiques elaborades que aborden l’acompanyament emocional en centres receptors d’alumnat afectat per crisi i l’acompanyament en situacions de crisi en general.
La Conselleria d’Educació reitera el seu compromís amb la salut mental de l’alumnat i professorat, aportant-los recursos i orientació per a gestionar eficaçment les seues diverses necessitats emocionals en l’àmbit educatiu.