Arrepleguen 500 tones de residus en la costa de València
És el balanç de la campanya de platges 2019
Mitja tona de residus regits enguany en la costa de València. És el balanç de la campanya de platges de la Diputació de València que ha realitzat en quinze municipis de la província.
Al llarg del 2019, l'àrea de Medi Ambient ha donat Servei a les platges de Puçol, El Puig, la Pobla de Farnals, Massamagrell, Massalfassar, Foios, Meliana, el Mareny de Barraquetes, Tavernes de la Valldigna, Gandia, Daimús, Guardamar de la Safor, Bellreguard, Miramar i Piles, l'equivalent a una superfície de 474.000 metres quadrats i prop de 24 kilòmetres de costa.
Enguany s'han realitzat 249 passades completes a les platges de la zona nord i 258 passades completes al sud, el que representa una superfície total netejada de prop de 32 milions de metres quadrats. Respecte dels residus, s'han replegat 500.454 quilos, principalment de residus vegetals i plàstics.
La secció de Platges de la Diputació de València disposa de 17 tractors, 15 màquines netejadores, 2 remolcs per a tractor, 3 camions per al transport de residus, 5 furgonetes per al personal i un tot terreny. Els tractors han treballat durant 3.755 hores. El pressupost global de la secció és de 834.000 euros, dels quals els ajuntaments aporten un 10%, mentre que la Diputació de València es fa càrrec del 90% com a prestació d'un servei públic.
Segons ha destacat la vicepresidenta de la Diputació i responsable de l'àrea de Medi Ambient, Maria Josep Amigó, "les platges són un actiu ambiental molt important per al nostre territori, ja que a més del que representen des del punt de vista econòmic, són la llar d'un gran nombre d'espècies animals i vegetals que ens aporten recursos molt valuosos i serveis fonamentals, com per exemple la defensa enfront dels temporals marítims que cada vegada seran més freqüents".
Per este motiu, l'àrea de Medi Ambient a més de treballar en la neteja del litoral, aposta per fomentar entre la ciutadania una actitud proactiva en la conservació de les platges mitjançant una campanya de sensibilització i conscienciació.
Enguany les campanyes s'han celebrat als municipis de El Puig i Gandia. Cal destacar la participació de 536 persones als tallers i d'altres 163 que s'aproparen a l'estand informatiu. Per tant, 699 persones han interactuat amb la campanya ‘Per unes platges sostenibles’.
Així mateix, s'han repartit 4.200 tríptics informatius sobre la importància de conservar la Posidònia oceànica i les dunes, i s'han distribuït 4.640 cendrers de platja.