VALENCIA PROVINCIA | EDUCACIÓ

Les AMPA de la Ribera Baixa elegixen als seus representants de FAMPA-València a la comarca

ELPERIODIC.COM - 11/12/2019

L’agrupació comarcal de FAMPA de la Ribera Baixa va celebrar el passat 4 de desembre la seua assemblea extraordinària on es va destacar la necessitat de continuar invertint en les escoles i IES de la comarca per part de la Conselleria d’Educació

Aquest acte, emmarcat dins del procés de celebració d’Assemblees Comarcals que preparen per a l’ Assemblea General del proper més de febrer, va triar les i els seus 3 representats al Consell de Govern de FAMPA-València per als pròxims 2 anys. Entre ells, la seua nova presidenta de comarca, Anabel García, de l’IES Joan Fuster de Sueca, en substitució del que fins ara havia estat el president, Paco Puig de l’IES Sucro d’Albalat de la Ribera.

L’Assemblea va estar acompanyada per membres de l’actual executiva i el president de la Federació, Màrius Fullana. A més de la tria dels seus representants, la comarca va fer una anàlisi respecte a la situació actual en la que es troba l’ escola pública, infraestructures, Pla Edificant, menjadors escolars,... així com la darrera reglamentació de l’actual equip de govern, respecte de la jornada escolar continua.

Les AMPA presents van denunciar, com a exemple, el mal estat en que es troben algunes escoles que a més s’ha agreujat en les pluges d’estos dies, com ara l’Escolaica de Cullera que es troba plena de goteres amb el agreujament de l’ amiant que hi ha encara en aquest edifici. La comarca reclama a la Conselleria d’Educació i a l’Ajuntament de Cullera, la necessitat d’inversió en les escoles públiques en aquest municipi ja que ho considera insuficient.

Respecte de la jornada escolar continua les AMPA van mostrar la seua incertesa per la falta d’informació de la Conselleria,  e la qual esperen una avaluació del seu funcionament com a experiència pilot i la seua repercussió quant al funcionament dels menjadors a la comarca, el funcionament de les activitats extraescolars, etc.

També proposaren un seguiment tant als col·legis que estan dins del Pla Edificantt com per exemple el Carrasquer de Sueca i El Castell de Corbera.... perquè cumplisquen amb la normativa. També van donar suport als col·legis que ho demanen als seus Ajuntaments i aquests fan cas omís a les seues demandes.

Les AMPA van fer palesa la necessitat d’estar formades i informades per part de la federació de totes les normatives i assumptes que afecten a l’escola pública. D’ esta manera destacaren la necessitat de motivar la participació fent un esforç perquè les AMPA demanen a la federació els cursos de formació de funcionament d’AMPA.

En definitiva, les AMPA dels col·legis públics de la Ribera Baixa reforcen el seu treball per una escola pública i democràtica, des d’una crítica constructiva i clara per una participació real de tota la comunitat educativa.