elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Uns 2.000 domicilis es beneficien dels FemBons

Uns 2.000 domicilis es beneficien dels FemBons
  • Han rebut fins a 30 € ens bons comercials

Al Voltant de 2.000 domicilis de Meliana s’han beneficiat del bons comercials, anomenats FemBons, per la seua participació en el funcionament del nou sistema de recollida de residus porta a porta que es va iniciar al municipi el 28 de novembre. La campanya va començar el 20 de març tot just després de Falles, amb el primer període de testeig de l’ús del nou sistema de recollida, i finalitzarà el 30 de juny, l’últim dia per a gastar els FemBons en els comerços de Meliana adherits. Han sigut tres enviaments de bons, de 10 € cada un, amb els corresponents períodes de testeig, i això ha suposat que cada domicili s’ha pogut beneficiar de fins a un total de 30 €, en bons de 5 €.

Per a la regidora de Foment Econòmic en funcions, Amparo Martí: “L’experiència dels FemBons està sent molt positiva en la mesura que hem injectat una quantitat important de recursos per a dinamitzar el comerç local, tant pel que fa a la quantitat econòmic com per a potenciar aspectes també importants com ara donar a conéixer el teixit comercial local o la fidelització de la clientela”. De fet, hi han participat fins a 27 comerços locals inclosos en els epígrafs que figuren en la convocatòria i les bases de la campanya.

Com recorda la responsable: “L’Ajuntament de Meliana hem impulsat la campanya amb una previsió inicial de 80.000 € de recursos propis que s’emmarca dins de la línia d’ajudes en matèria de comerç, consum i artesania de la Conselleria d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, una línia d’ajudes que l’Ajuntament ha sol·licitat i que poden suposar un retorn a les arques municipals de fins a 50.000 € en forma de subvenció. Al remat, és una manera de potenciar l’economia circular. Insistisc, una experiència molt positiva”. Així, la participació de la ciutadania en el nou sistema de recollida de residus porta a porta està generant uns beneficis mediambientals importants, i també ingressos i estalvis econòmics a l’Ajuntament; la institució, consegüentment, beneficia aquests ciutadans i ciutadanes amb els FemBons que, alhora, dinamitzen el comerç local; i, finalment, l’Ajuntament es pot vore beneficiat amb el retorn d’una part important dels recursos destinats per mitjà de subvencions. “Un treball molt ben embastat”- afig la regidora-.

Finalment, Martí conclou: “Aquesta campanya també permet complir la legislació de residus vigent pel que fa a la implementació d’estímuls i de beneficis econòmics i fiscals que permeten avançar en una recollida separada més eficaç dels residus en l’origen, des dels domicilis mateix”. I, en aquest sentit també, l’Ajuntament ja ha aprovat una taxa reduïda del servei de recollida del fem per al 2024, entre un 15% i un 20% més econòmica, per als domicilis que participen en el bon funcionament del dit servei.

Pujar