El Puig es prepara per donar un nou impuls al seu futur verd amb ReforestACTION
L'Ajuntament i thyssenkrupp MPE llancen un projecte de reforestació de la muntanya de la Patà i conviden la ciutadania a participar en la seua posada en marxa
La muntanya de la Patà és un dels símbols naturals de la localitat d'El Puig. Però també és una zona que ha patit els efectes d'una malaltia que va acabar amb bona part dels seus arbres fa uns anys. Per revertir aquesta situació i recuperar el verd de la muntanya, l'Ajuntament d'El Puig i thyssenkrupp Materials Processing Europe han unit les seues forces en un ambiciós projecte de reforestació que començarà el pròxim dissabte 18 de novembre.
Es tracta del programa ReforestACTION El Puig, una iniciativa que convida tota la ciutadania a participar activament en la plantació d'arbres i arbustos autòctons en les parcel·les de la muntanya de la Patà. Aquesta jornada de participació ciutadana serà el tret de sortida d'un pla de reforestació que té una duració de 4 a 5 anys i que comptarà amb el seguiment i manteniment d'una empresa especialitzada en serveis de jardineria i gestió ambiental.
El programa ReforestACTION El Puig és el resultat d'un conveni de reforestació que es va signar en 2022 entre l'empresa thyssenkrupp Materials Processing Europe i l'anterior alcaldessa Luisa Salvador. El projecte va obtindre els permisos necessaris de Patrimoni, Medi Ambient i Urbanisme de la Generalitat Valenciana poc abans de finalitzar la passada legislatura i ara està llest per fer-se realitat.
L'alcalde i responsable de Medi Ambient, Vicent Porta, explica que "les restriccions administratives havien condicionat a l'Ajuntament a actuar en unes àrees específiques bastant delimitades, però els nous permisos obtinguts en la passada legislatura ens permeten intervenir en bona part de la muntanya i iniciar aquesta fase més ambiciosa del procés de reforestació".
El projecte neix de la confluència de la voluntat del consistori de relançar la reforestació de la Patà juntament amb el compromís de thyssenkrupp Materials Processing Europe d'invertir en projectes verds que contribuïsquen a compensar la seua empremta de carboni.
Segons explica Vicent Porta, el programa "té com a objectiu millorar l'aspecte estètic i el valor patrimonial i natural d'un dels pulmons verds del nostre poble, així com fomentar l'educació ambiental de la ciutadania".
El tinent d'alcalde Marc Oriola ha agraït a thyssenkrupp Materials Processing Europe el seu compromís amb El Puig i ha destacat que "el programa és un exemple de col·laboració entre l'administració pública i el sector privat per fer front als reptes ambientals del segle XXI".
D'altra banda, el CEO de thyssenkrupp Materials Processing Europe a València, Oliver Bensing Carvahal, ha expressat el seu orgull per aquest projecte que "neix com a conseqüència del nostre compromís amb l'entorn i el nostre respecte pel medi ambient". Bensing ha assenyalat que "thyssenkrupp Materials Processing Europe és una empresa compromesa amb el desenvolupament sostenible i que busca generar un impacte positiu en les comunitats en les quals opera".
La jornada de participació ciutadana tindrà lloc el dissabte 18 de novembre a les 10:00 hores a la muntanya de la Patà, on es convidarà la població a vindre i plantar el seu propi arbre. A la jornada assistirà l'alcalde d'El Puig, Vicent Porta, el CEO de thyssenkrupp Materials Processing Europe, Oliver Bensing, i altres autoritats locals.
Les persones interessades a participar en la jornada de participació ciutadana poden inscriure's en el correu electrònic prensa@elpuig.es o en el telèfon 607 05 03 03.
Esperem que aquesta iniciativa siga un gran pas cap a un futur més verd i sostenible per a El Puig i que la participació de la ciutadania en aquesta jornada siga un èxit.