Puig aposta per la formació professional dual
El president de la Generalitat insisteix que és una 'resposta potent' davant la globalització per a generar ocupació de qualitat
El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha afirmat que la formació professional dual és una "resposta potent" per al nou escenari econòmic que suposa la globalització, ja que permetrà la creació d'ocupació de qualitat mitjançant l'aproximació de l'educació i el mercat de treball.
Puig, que ha participat a la inauguració del III Fòrum de l'Aliança per a l'FP Dual, ha insistit en la urgència que l'impuls d'aquest model educatiu "vaja molt més enllà" del que ho ha fet fins al moment, al mateix temps que ha recordat que la flexibilitat que solament pot donar l'empresa en la formació professional dual és fonamental.
Durant la seua intervenció, el cap del Consell ha expressat el compromís de la Generalitat amb el foment de formació professional dual i, com a exemple, ha fet referència al conveni de col·laboració que el passat mes de juny va subscriure amb l'empresa Thyssenkrupp, gràcies al qual joves valencians rebran formació a les instal·lacions que la multinacional alemanya ha obert recentment a Sagunt.
A més, ha indicat que la valenciana és la segona comunitat amb major avanç d'aquest model educatiu a Espanya, ja que, segons les últimes dades, s'ha passat de 13 centres de formació professional dual l'any 2012 a 243 en 2016.
Com ha assegurat el president, el Govern valencià és conscient que el futur passa per l'educació i, per açò, ha manifestat la seua disposició a col·laborar "permanentment" i des de la "lleialtat institucional" amb el Govern central per a promoure les reformes necessàries.
D'igual manera, ha posat l'accent en la importància de dotar d'un finançament "adequat" a les comunitats autònomes encarregades de gestionar les polítiques educatives i ha instat a tots els actors a "comprometre's clarament" amb aquest finançament.
Per a Puig, l'objectiu final passa per aconseguir una formació professional dual en l'àmbit europeu, ja que la Unió Europea no ha de ser simplement "un espai econòmic de llibertat de mercat i fronteres". "El pilar social és fonamental -ha dit en aquest sentit-, no hi ha res més important per a la igualtat d'oportunitats que l'educació, i res més important per a la competitivitat de les empreses que el capital humà", ha conclòs.