La Universitat de València organitza a Puçol una jornada formativa sobre economia social
Aquest cicle de conferències se celebrarà el dijous 27 d'octubre en l´Espai Social La Barraca de Puçol. Diversos professors de la Universitat de València analitzaren els beneficis que aporta l'ús de les empreses socials perquè els ajuntaments desenvolupen les seues polítiques, incentiven l'auto ocupació i afavorisquen la inserció soci laboral. La jornada és gratuïta però requereix d'inscripció prèvia.
L´Espai Social La Barraca de Puçol acollirà el proper dijous 27 d'octubre, a les 18.30 hores, la jornada formativa Sensibilització en economia social i cooperativisme. Es tracta d'una activitat inclosa dins del programa de jornades conjuntes que organitza el Vicerectorat de Participació i Projecció Territorial de la Universitat de València, amb el patrocini de Caixa Popular i la col·laboració de l'Ajuntament de Puçol.
Inauguraran la jornada l'alcalde de Puçol, Enric Esteve; el vicerector Jorge Hermosilla; i el director de l'Oficina de Caixa Popular de Puçol, Fernando Lorenzo. Després, la professora Mª José Vaño (Departament de Dret Mercantil) presentarà les conferències. Intervindran com a ponents els professors de l'Institut Universitari de Recerca en Economia Social, Cooperativisme i Empreniment (IUDESCOOP), Pilar Alguacil Marí i Salvador Montesinos (Departament de Dret financer i història del dret).
La cita servirà per a exposar, analitzar i debatre assumptes d'especial interès i actualitat per a la societat local a través de les ponències del personal docent i investigador de la Universitat. Les conferències se centraran en aspectes relatius a l'economia social i l'ocupació local i abordaran diferents tipus de cooperatives de serveis socials, des de la seua constitució fins al seu funcionament i el règim de les mateixes o el paper dels ajuntaments en el seu impuls.
La coordinadora d'aquest programa, Pilar Alguacil, ha explicat que l'objectiu d'aquest simposi és posar en coneixement dels veïns de Puçol els avantatges de les cooperatives enfront de les empreses jeràrquiques doncs, segons la seua opinió, "els emprenedors han d'apostar pel cooperativisme, atès que es tracta de companyies democràtiques, igualitàries, que compten amb moltes facilitats de finançament per programes governamentals, estan exemptes de despeses de registre, impost sobre la renda, etc.".
Aquesta activitat formativa és el resultat del conveni marc de col·laboració signat entre la Universitat de València i l'entitat Caixa Popular-Caixa Rural C.C.V., amb format Càtedra, amb l'objectiu d'establir un marc d'actuació per a la cooperació entre ambdues institucions en activitats de formació especialitzada, de recerca aplicada, i de formació universal a través del Vicerectorat de Participació i Projecció Territorial.
La jornada està dirigida a emprenedors, responsables de polítiques locals d'ocupació, associacions, estudiants i públic en general. La matrícula és gratuïta però és necessari realitzar la inscripció, que es pot formalitzar a través de la web www.projeccio.uv.es. S'expedirà un certificat d'assistència a aquells que el sol·liciten prèviament.