elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

«Mirades vives» s'exposa a la Casa de Cultura de Puçol fins a l'1 de febrer

«Mirades vives» s'exposa a la Casa de Cultura de Puçol fins a l'1 de febrer
    MÉS FOTOS
    «Mirades vives» s'exposa a la Casa de Cultura de Puçol fins a l'1 de febrer - (foto 2)
    «Mirades vives» s'exposa a la Casa de Cultura de Puçol fins a l'1 de febrer - (foto 3)
    «Mirades vives» s'exposa a la Casa de Cultura de Puçol fins a l'1 de febrer - (foto 4)

    Armand-Thierry Pedrós, professor del Departament d'Escultura de la Universitat Politècnica de València, exposa a la Casa de Cultura de Puçol la col·lecció Mirades vives fins a l'1 de febrer. La inauguració, celebrada l'11 de gener, va comptar amb la presència dels alumnes de l'Escola Municipal de Belles arts, un públic ja habitual d'aquest tipus de celebracions que sempre està disposat a debatre amb els autors per a extraure la màxima informació possible... això sí, al final posen junts. L'important és aprendre amb la mirada sempre viva.

    No és habitual trobar escultures en l'Espai d'Art de la Casa de Cultura, una sala habitualment centrada en la pintura i la fotografia. Per això la presència del professor Armand-Thierry Pedrós era una oportunitat per a parlar d'obres «que es poden tocar, una cosa poc habitual a les sales, la qual cosa dóna una dimensió nova a la visita a aquest tipus d'exposicions».

    Amb peces elaborades amb pedra calcària negra, marbre de Borriol, porcellana i ceràmica d'alta temperatura, Mirades vives proposa un joc continu amb textures visuals i gammes de colors oposats, on l'espectador pot participar d'una forma activa, movent-se entorn de les obres per a gaudir de punts de vista diferents.

    Preguntat pels alumnes de Belles arts sobre els materials i les tècniques que utilitza, l'autor va recordar que «en la naturalesa disposem de gran quantitat de materials per a realitzar escultures. Però bàsicament les formes de treballar són dues: en el cas de la pedra apliquem el sistema tradicional, és a dir, sustractiu, llevem el que sobra fins a trobar la figura. Per contra, el treball amb la ceràmica és additiu, perquè anem afegint peces fins a completar el volum de l'obra».

    Després de parlar d'altres materials per a treballar, com el fang o la plastilina per a fer les maquetes prèvies de la seua obra, Pedrós va animar als joves alumnes a gaudir en tot moment de la creació artística, perquè «no sempre obtenim el resultat que un espera, però l'important és gaudir del procés, en el qual no es malgasta res. Porta temps i treball, pot ser que a vegades aparquem una obra per a acabar una altra, però al final sempre s'obté un resultat».

    La regidora de Cultura, Mery Cortell, va ser l'encarregada d'inaugurar esta innovadora proposta a la Casa de Cultura, al costat de l'autor, el públic assistent i els que ja són animadors oficials de les diferents exposicions: els joves alumnes de l'escola de Belles arts.

    Pujar