Marisol Arnau, finalista del Concurs Nacional de Rebosteria amb Clemenules
Des de fa 13 anys, l'Ajuntament de Nules convoca un concurs de rebosteria en el qual l'ingredient bàsic és la clemenules, una varietat de mandarina exclusiva de la zona que gaudeix de gran prestigi entre cuiners i públic en general. En esta edició, Marisol Arnau, alumna de 2n d'Hostaleria del col·legi Virgen al Pie de la Cruz de Puçol ha aconseguit arribar a la final, que se celebra el dissabte 9 de febrer en l'Espai Multifuncional de Nules.
Cuina i pastisseria són els dos graus mitjans vinculats a la gastronomia que s'imparteixen en el col·legi Virgen al Pie de la Cruz, una formació que en algunes edicions compta amb llista d'espera i amb elevades «notes de tall» perquè tenen una eixida professional contrastada en els últims anys.
Però la formació no solament és eminentment pràctica, sinó que també els permet enfrontar-se a desafiaments especials com els certàmens nacionals i internacionals de cuina i rebosteria. Durant el mes de febrer tres alumnes coincideixen en dos concursos diferents: d'una banda, Mario Gil i Sofia Vargas, estan entre els 50 finalistes del prestigiós Le Cordon Bleu, a Madrid; per un altre, Marisol Arnau ja és una de les 10 seleccionades per a la final del Concurs de Rebosteria amb Clemenules.
«És el meu segon any a l'Escola d'Hostaleria i, per tant, la meua última oportunitat de presentar-me al concurs que s'organitza a Nules, la població on viu», explica Marisol Arnau. «Portava temps pensant a participar alguna vegada i, per fi, se m'ha presentat l'oportunitat gràcies a la proposta que m'ha fet el professorat de Virgen al Pie de la Cruz... per això he pensat durant molt de temps què podria presentar al concurs que fora original i em representara a mi, a la meua manera de ser».
Una oportunitat daurada que Marisol ha transformat en Or de Clemenules, una deliciosa cassoleta amb cremós de taronja, un cruixent, núvols de cacau i una mousse de formatge tronxón típic de Castelló. Una recepta que ha sigut íntegrament creada per esta jove alumna que espera millorar la posició que ja va obtindre Virgen al Pie de la Cruz l'any passat, quan El bosc japonés, obra d'un alumne de l'escola, va aconseguir quedar entre els deu finalistes.
«El dissabte 9 de febrer, a la vesprada, Marisol haurà de realitzar el plat tres vegades: dos per al jurat i una per a l'exposició final de cara al públic», apunta Ana Martínez, professora de l'Escola d'Hostaleria de Puçol. «Els professors li hem assessorat en la presentació, però l'Or de Clemenules és íntegrament creació seua i és un honor per al centre que per segon any consecutiu estiguem entre els deu finalistes en un certamen en el qual participen escoles de tota Espanya».
El mateix dissabte, a la nit, se sabrà el resultat d'un concurs on la representant de Puçol ja ha deixat clara quina és la seua aspiració: Or de Clemenules.