elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Un curs de cuina per a aprofitar les restes que ens queden després de suculents banquets

Un curs de cuina per a aprofitar les restes que ens queden després de suculents banquets
    MÉS FOTOS
    Un curs de cuina per a aprofitar les restes que ens queden després de suculents banquets - (foto 2)
    Un curs de cuina per a aprofitar les restes que ens queden després de suculents banquets - (foto 3)
    Un curs de cuina per a aprofitar les restes que ens queden després de suculents banquets - (foto 4)

    L'Àrea de Benestar Social continua oferint cursos formatius gratuïts de distintes duracions i objectius. L'últim d'ells, impartit en un matí, ha anat dirigit a un total de 26 alumnes repartits en dos grups, els dies 5 i 6 de juny, en els que han aprés en La Barraca com aprofitar les restes dels habituals banquets de celebracions especials per a elaborar cremes realment saboroses.

    Maribel Alarcón Merino ja porta enguany tres cursos impartits: arrossos, tapes i ara aprofitament de restes de menjar. La seua filosofia sempre és la mateixa: aconseguir bons resultats, en poc de temps i amb mínim cost econòmic. Tot això ho impartix d'una forma eminentment pràctica en la cuina de l'Espai Social La Barraca.

    "Després dels dinarots en dates assenyalades, com a comunions, bodes, cap d'any i semblants, ens queda una gran quantitat de menjar que podem reutilitzar", afirma Maribel. "En este cas aprofitarem les corfes dels crustacis, que habitualment tirem, per a elaborar una crema amb les closques de gambes, gambons i semblants".

    Per al curs, Maribel proposa dos receptes distintes: el bisqué de marisc i la crema parmentier, la diferència fonamental de les quals es basa en els productes amb què s'elaboren, arròs o creïlles fonamentalment.
    "Mentres que la beixamel es fa amb farina, el bisqué és qualsevol crema que podem lligar amb arròs, mentres que la crema parmentier és la que es basa en l'ús de la creïlla com a element primordial", apunta la monitora.

    El curs forma part de l'ampli programa formatiu que des de Benestar Social s'orienta tant a la inserció laboral (per mitjà d'una formació àmplia amb pràctiques en empreses de la comarca) com a facilitar el dia a dia del veïnat que opta per una formació més lúdica, per a aprendre coses senzilles que tinguen aplicació directa en el dia a dia.

    Pujar