elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Confecomerç CV impulsa el comerç local… I un futur més pròxim

Confecomerç CV impulsa el comerç local… I un futur més pròxim
  • El futur que compres és una campanya dissenyada per a impulsar el comerç local i de proximitat entre els veïns, una tendència especialment important davant els efectes sociciecoòmics que ha deixat la Covid-19

  • Confecomerç CV és l'entitat responsable de la iniciativa, que porta fins a Puçol vinils, bosses i altres elements identificatius

MÉS FOTOS
Confecomerç CV impulsa el comerç local… I un futur més pròxim - (foto 2)
Confecomerç CV impulsa el comerç local… I un futur més pròxim - (foto 3)

La Confederació d'Empresaris del Comerç, Serveis i Autònoms de la Comunitat Valenciana —Confecomerç CV— ha dissenyat una campanya que pretén fomentar el comerç local i de proximitat. El seu objectiu és, principalment, avançar cap a un sistema de consum sostenible i, a més, pal·liar els efectes socioeconòmics de la pandèmia de  la Covid-19.

Així naix Xicotet comerç. El futur que compres: una campanya que, amb el suport de les associacions i federacions territorials locals, gira entorn d'un concepte central: l'etiqueta.

Element que habitualment conté el preu dels productes però que, en els diferents elements de la campanya, recolliran missatges diferents sobre les «coses veritablement importants per a nosaltres, com és el futur, en unes condicions tan especials com les actuals», apunten responsables de Confecomerç CV.

Per a això, s'han dissenyat diferents elements visuals com a vinils de sòl, que marquen la distància de seguretat que han de respectar els clients en l'entrada del comerç, segons les recomanacions de les autoritats sanitàries.

D'altra banda, s'ha oferit als comerços vinils circulars per a col·locar en els aparadors amb cridaners missatges com: «Ací hi ha futur. Un més sostenible i just. Un on la riquesa es queda prop de tu».

Per a reforçar esta imatge de reclam exterior, l'entitat ha produït i repartit entre els comerços de la Comunitat Valenciana —inclosos els de Puçol— prop de 200.000 bosses de paper que, a més de la imatge corporativa de la campanya, recullen un missatge breu i clar: «Ací cap un futur millor».

Esta iniciativa també arriba fins als mercats municipals, com el de Puçol, que ha rebut lones i davantals amb la imatge corporativa de la campanya, acompanyada de missatges relacionats amb els valors del comerç local i de proximitat.

En definitiva, la idea es impulsar el comerç minorista, que exerceix un paper fonamental en l'economia en afavorir la conciliació i l'estabilitat, reduir la contaminació i la petjada de carboni, i evitar aglomeracions i llargues coles.

I a més és una palanca fonamental parella afrontar la crisi econòmica que ha deixat la pandèmia: «és necessari que els veïns coneguen l'oferta i els serveis que tenen més pròxims», destaca Elena Camarero, regidora de comerç: «per això, continuarem col·laborant amb l'associació de comerciants del nostre municipi, ACEP, i escoltant les seues propostes, per a tractar entre tots de dinamitzar este sector que s'ha vist, com tants uns altres, greument afectat per la crissi sanitària que estem vivint».

Esta campanya de sensibilització se suma a les ajudes econòmiques concedides per Conselleria en el territori: en total, 7,4 milions d'euros que pretenen pal·liar els efectes de la pandèmia sobre el sector comercial.

I també als 68.000 euros que l'Ajuntament de Puçol ha destinat a autònoms, emprenedors i comerços del municipi amb l'objectiu de generar ocupació i reactivar l'economia local.

L'objectiu de la iniciativa és «conscienciar-nos i  fer-nos reflexionar sobre el futur que volem i, concretament, sobre quin és la manera més sostenible, humana i pròspera de comprar i generar riquesa en la nostra localitat», conclou Camarero: valors inherents al comerç de proximitat.

Pujar