Mas: “Prioritzarem en les ajudes al sector turístic a les empreses que oferisquen millors condicions laborals”
Aitana Mas es reuneix amb HOSBEC i AVESTIC i exposa la filosofia que impregna la política turística que Compromís vol desenvolupar en la propera legislatura
“El Turisme és un motor econòmic a la Comunitat Valenciana i a Espanya molt professionalitat, però que necessita abordar també els contextos de situacions de precarietat laboral que genera. Per allò cal premiar a aquelles empreses que no sols pensen en el turista, sinó en les condicions de treball del seu personal”, ha assenyalat Aitana Mas, candidata a Les Corts per Alacant de Compromís.
Mas s’ha reunit a la ciutat de Benidorm este dimecres amb la part empresarial del sector hoteler i d’innovació turística, HOSBEC i AVESTIC, per a presentar-los part del programa de turisme de Compromís i la filosofia que pretén la coalició implementar a la política turística de la Generalitat Valenciana en la propera legislatura.
“Amb humilitat i decisió, treballarem perquè tota la política turística de la Generalitat millore la qualitat de vida de les persones, siga equilibrada i tinga en compte les condicions sobrevingudes amb el canvi climàtic. Hem de parlar quin tipus de turisme volem tindre en 15 anys entre el sector -que és molt divers-, la societat i l’Administració. Un model que genere coneixement i no precarietat”, ha explicat Mas.
“Ens agrada molt la llei de Turisme impulsada des de les Illes Balears”, ha expressat Mas, qui ha apuntat que la coalició pretén que les ajudes al sector turístic tinguen com a prioritat a aquelles empreses que oferisquen millors condicions laborals als seus treballadors i treballadores. “I establirem”, ha afegit, “una metodologia de prevenció d’accidents laborals per al sector de l’hostaleria i les cambreres de pis, fixant un nombre d’habitacions màximes per jornada, descansos mínims, necessitats personals, riscs i mesures de control”.
Altres perspectives del turisme
“Des de Compromís entenem que el turisme ha d’anar més enllà del rèdit econòmic i necessita de més perspectives donada la transversalitat del sector. Per això crearem un Sistema d’Indicadors Turístics per a avaluar els impactes mediambientals, culturals i socials del turisme al temps que inclourem la veu dels veïns i veïnes en la governança turística. Cal construir mecanismes d’escolta i participació ciutadana per conèixer la percepció i l’impacte del turisme”, ha considerat la candidata crevillentina.
En este marc, Mas ha defensat la intenció de continuar promovent l’Impost Valencià d’Estades Turístiques a imatge d’altres països europeus i que el turista col·labore també amb les despeses que genera i no siga una càrrega que assumeix sols el veïnat.
Economia submergida
Mas ha coincidit amb Hosbec sobre la necessitat d’augmentar les inspeccions sobre el mercat no reglat, empreses que no signen els convenis laborals i els pisos turístics il·legals que es serveixen de l’economia submergida. Així mateix, ambdues parts han insistit en la necessitat de fer força davant el Govern de l’Estat en matèria d’inversió en infraestructures, concretament en matèria ferroviària i aeroportuària.
Diversificar i innovar
“Valorem moltíssim el treball que fan associacions com AVESTIC que aglutina coneixement i recursos tecnològics arrel de les sinergies creades entre les empreses que conformen l’associació. Cal donar suport a este tipus de clústers i buscar formes d’adequar l’oferta formativa pública també a les necessitats de la part tecnològica del sector”, ha considerat Mas, qui ha presentat a l’associació l’aposta de Compromís per modernitzar la Xarxa de Centres de Turisme (CdT) i convertir-la en referència per a les empreses del sector en formació tecnològica.