Cs presenta esmenes per a garantir la sostenibilitat de À Punt i la igualtat d'accés a les plantilles
El grup parlamentari Ciutadans (Cs) en Les Corts Valencianes ha presentat una sèrie d'esmenes per a garantir la sostenibilitat de À Punt i la igualtat d'accés a les plantilles de treballadors. “Proposem la modificació d'una llei que no funciona com hauria de, i, entre altres coses, que la despesa en plantilla no supere un terç del pressupost”, ha manifestat el diputat Toni Subiela en roda de premsa, al costat de la síndica de Cs, Mari Carmen Sánchez, en la qual han exposat les esmenes al projecte de llei del Consell Audiovisual valencià, a més de modificacions a la llei de servei públic de radiodifusió i televisió.
Entre les propostes de Cs, Subiela ha destacat la possibilitat que Les Corts puguen cessar als membres del Consell Rector de À Punt, “per a evitar que es repetisquen situacions excepcionals com les de Rafa Xambò o Vicent Vergara, amb incompatibilitat manifesta per a formar part de l'entitat, però que ací segueixen recolzats pel propi Consell”. “D'una altra manera, s'està dificultant clarament la capacitat de fiscalització de la Càmera”, ha afegit.
D'altra banda, el portaveu de Cs en la comissió de radiotelevisió valenciana també ha demanat que es destine entre un 5 i un 10 per cent del pressupost total del mitjà a convenis amb les TDTs locals. “Aquesta seria una gran oportunitat per a la creació d'ocupació en un sector especialment castigats a la Comunitat Valenciana”, ha valorat Subiela.
A més, per a l'engegada de la nova radiotelevisió, “és lògic comptar amb l'experiència dels extreballadors de RTVV”, en paraules del diputat, “però cal evitar que açò siga la reversió encoberta d'un ERE”. Per açò, des de Cs s'ha proposat que el valor d'haver pertangut a RTVV siga de fins a un 20 per cent en l'accés a la borsa temporal, i d'un 5 per cent en la definitiva, mentre que, haver format part de À Punt, explique fins a un 3%. “Esperem comptar amb el suport de la resta de grups que també han manifestat públicament el seu descontentament amb els processos de selecció”, ha assenyalat el diputat.
“Insistim que aquest no és el moment per a reobrir la radiotelevisió, perquè hi ha altres necessitats socials que haurien de ser prioritàries”, ha recordat Subiela, però, “atès que s'ha fet una interpretació inadequada de la llei que es va aprovar inicialment, aquestes esmenes van destinades a aconseguir, veritablement, un mig públic modern, referent i sostenible”.