La Regidoria d'Igualtat presenta la Campanya del 8M Te'n podria dir mil
«Te'n podria dir mil» és l'eslògan de la nova Campanya que la Regidoria d'Igualtat ha posat en marxa per a la celebració del 8M, Dia Internacional de les Dones, una campanya que té com a objectiu visibilitzar aquelles dones que han tingut el seu paper al llarg de la història. L'edició d'enguany continua així el camí iniciat amb la campanya realitzada l'any 2015 baix el títol "Dones de futur".
A Picassent, a més de la connexió amb esta campanya, amb l'elecció de l'eslògan "Te'n podria dir mil" es pretén donar visibilitat i alhora conéixer per enriquir-se el projecte Igualem-nos de l'IES Càrcer, dirigit per Laura Capsir Maiques, i que també té com a objectiu traure de l'ostracisme a les dones i les seues aportacions. Projectes i campanyes com estes unides als estudis de gènere que es porten a terme des de fa anys, permeten reescriure la història en femení, incloent les aportacions i donant visibilitat al 50% de la població que no ha comptat amb el reconeixement suficient i que ha contribuït a la difusió d'una història incompleta i esbiaixada. Davant esta realitat i amb l'objectiu de canviar els patrons d'esta població, l'alumnat del municipi tornarà a tindre un paper clau i protagonista. A hores d'ara, l'alumnat de secundària es troba treballant en l'elaboració d'una Viquipèdia que es nodrirà de dones rellevants i de les seues aportacions a les diferents disciplines i àmbits.
Esta realitat és el resultat de la vigència d'una societat patriarcal i androcèntrica que ha situat, i encara continua fent-ho, a l'home com a centre i mesura de totes les coses. Si bé, de manera més subtil que els maltractes físics, psicològics o sexuals, la invisibilització de les dones a la història, juntament amb altres realitats com la bretxa salarial, l'escassa presència de les dones als espais de poder, la cosificació als mitjans de comunicació, són altres tipus de violències contra les dones.
Programació d'activitats
Entre les activitats programades per la Regidoria dintre d'esta campanya, trobem la inauguració de l'exposició "No més inferns" que mostra els treballs realitzats per l'alumnat de 2n FPBA de l'IES l'Om, dins de la campanya del 25N de l'any 2018, i on enguany comptarem amb la il·lustradora Taca de Tinta, qui coordinarà un taller creatiu amb este grup d'11 joves del nostre municipi, el Sopar de les Dones, la projecció de la pel·lícula "La número uno" i l'estrena de l'espectacle "Les xiques Mandarina" de l'Escola Municipal de Teatre de Picassent. Al llarg del mes d'abril, reflexionarem al voltant de la custòdia compartida imposada tant al Cicle Café-Tertúlies "Altres mirades" de la mà de Marisa Tofé, advocada i Máster de Gènere i Polítiques d'Igualtat, i Enrique Carbonell Vaya, doctor en psicologia i professor de l'Institut de Criminologia de la Universitat de València, així com al Cicle de Cinema en Igualtat amb la projecció de la pel·lícula francesa "Custodia compartida".
A més d'estes activitats, dos concentracions reivindicatives es realitzaran coincidint amb el 8 de març. La primera d'elles a iniciativa de l'IES l'Om, tindrà lloc el dijous 7, en horari de 14 a 15 hores, a la Plaça de l'Ajuntament en la qual participarà l'alumnat de segon cicle d'este centre, mentre que la segona, impulsada pels sindicats CCOO i UGT, tindrà lloc el dia 8 coincidint amb la vaga convocada al mateix escenari, però a les 12 hores. A més a més, el dia 8 per la vesprada ens unirem a la manifestació convocada a València per a la qual s'ofereix servei d'autobús gratuït podent-se inscriure's totes aquelles persones que vulguen participar.
Esta campanya, com les activitats programades, compten amb el recolzament econòmic del Pacto de Estado contra la violencia de género.