El Consell Escolar de Picassent rebutja per unanimitat la consulta sobre la llengua als centres
Este òrgan municipal, presidit per l'Ajuntament, que representa la veu dels centres escolars, ha mantingut hui dimecres una reunió per manifestar el seu rebuig a la proposta de llei 1/2024 de la Generalitat de llibertat educativa, des d'on destaquen de la mateixa que no respecta l’autonomia dels centres. En la trobada, han estat presents els equips directius i AMPAS dels CEIP Mare de Déu de Vallivana, CEIP Sant Ignasi de Loiola, CEIP Príncep d'Espanya, IES l'Om, La Nostra Escola Comarcal, Les Carolines, Sant Cristòfor Màrtir I i II i l'escola infantil municipal Ninos-Mon Peixet, juntament amb la regidora de l'àrea d'Educació, Nati Sobrevela, la qual ha manifestat que «no és necessari crear un problema on no hi ha. La llengua ens atorga riquesa educativa i ha de servir-nos com a nexe d'unió i no contràriament al que es pretén des de la Conselleria, motivant conflictes i entrebancs pedagògics als centres escolars».
Entre d'altres qüestions, assenyalen també que no s'entén la pretensió que té esta nova llei de minoritzar el valencià, alhora que també, apunten, crea problemes organitzatius dins de l’escola, ja que no s'ha comptat amb el punt de vista dels pedagogs, lingüistes, acadèmics ni tampoc del professorat.
Així també, durant la sessió, els representants de totes les comunitats educatives de Picassent han defensat la necessitat de respectar el projecte lingüístic de cada centre per a garantir la inclusió, el respecte i l’equitat amb l’estudi de les llengües cooficials.
Per últim, el Consell Escolar municipal ha decidit fer arribar al conseller d'Educació d'un escrit on es recullen totes estes valoracions aportades per unanimitat per part de la comunitat educativa de Picassent al respecte d'esta proposta de llei.