Celebrat el XIII Congrés Citrícola de l’Horta Sud
Esta cita de referència per a l’agricultura valenciana, que ha sigut molt positiva, ha comptat amb una nombrosa participació
Picassent ha acollit el XIII Congrés Citrícola de l’Horta Sud, organitzat pel Grup Cooperatiu Cajamar i l’Ajuntament de Picassent.. En l’acte d’inauguració, junt a l’alcaldessa, Conxa García, el regidor d’Agricultura, Joan Vicent Aguado i José Manuel Enríquez, responsable de negoci agroalimentari de Cajamar, ha participat el Secretari Autonòmic d’Agricultura i Desenvolupament Rural, Rogelio Llanes, qui amb la seua presència, en representació de la Consellera, ha mostrat el seu suport a esta jornada.
“Des de l’Ajuntament de Picassent creiem en l’Agricultura, la qual, ha sigut durant molt de temps la base de la nostra economia. És per això, que continuem organitzant este Congrés, perquè és en este tipus d’encontres on l’intercanvi d’inquietuds i d’informacions fa que estiguem al dia, que avancem i millorem.”, afirma l’alcaldessa, Conxa García.
Així mateix, el Secretari Autonòmic en la seua intervenció ha fet un repàs de les principals mesures que està portant a terme la Generalitat a favor de la citricultura valenciana, entre elles “les ajudes directes als agricultors valencians per valor de quasi 25 milions d’euros i ha animat al sector a aprofitar eines com la llei d’estructures agràries per continuar sent el referent de la citricultura que sempre hem sigut”.
Durant tota la jornada, que s’allargà fins passades les sis de la vesprada, els presents tingueren temps per reflexionar i debatre sobre el present i el futur de la citricultura valenciana. Entre les conclusions que s’obtingueren cal destacar que a la Comunitat continuem sent líders al món pel que fa a la producció i comercialització de cítrics en fresc, però seria necessari implementar amb més unió les estructures productives i ser més eficaços a l’hora de promocionar el propi producte. A més, respecte a Europa es demandà més de suport de cara a la defensa del producte valencià front a l’entrada de cítrics de països tercers i una major inspecció sanitària per controlar la introducció de plagues de cuarentena.
Per altra banda, es va tractar el tema de la utilització de les noves tecnologies, la digitalització de la producció i la introducció de tècniques per estalviar l’ús d’aigua i fertilitzants.