elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Més de 600 persones han passat pels tallers ambientals de Peníscola Natural

Més de 600 persones han passat pels tallers ambientals de Peníscola Natural
    MÉS FOTOS
    Més de 600 persones han passat pels tallers ambientals de Peníscola Natural - (foto 2)

    Peníscola Natural, la iniciativa de l'Ajuntament de Peníscola i Fundació Global Nature per a donar a conéixer els valors naturals de la localitat de Peníscola i especialment de la seua marjal, conclou amb un total de 641 participants.

    Dins de la programació s'incloïen activitats per a identificar la flora i fauna, tallers d'educació ambiental per a aprendre a elaborar hotels d'insectes o a fer bombes de llavors i jornades de voluntariat per a la recollida de residus on conscienciar sobre la necessitat de mantindre en bon estat l'aiguamoll. A més, es van realitzar estudis biomètrics de tortugues autòctones i d'identificació d'espècies invasores els informes de resultats de les quals són reportats a la Conselleria d'Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural.

    Un projecte que aproxima la ciutadania i el visitant a una nova forma de turisme on conéixer els valors dels ecosistemes i les problemàtiques de les espècies i els espais naturals que visiten, en aquest cas la marjal de Peníscola, que s'ha convertit en el nou reclam turístic dels qui estiuegen en la costa castellonenca.

    Noves actuacions de millora en la Marjal

    La Marjal de Peníscola és un aiguamoll protegit inclòs en el Catàleg Valencià de Zones Humides i en la Xarxa Natura 2000 com a Lloc d'Interés Comunitari. Les diferents condicions d'inundació i salinitat de l'aigua permeten el desenvolupament de comunitats de vegetació diversa i específica d'aquests ambients, que són refugi de nombroses espècies d'animals, entre les quals destaquen peixos endèmics, tortugues d'aigua dolça i ocells lligats al mitjà aquàtic. A més d'un recurs per al turisme, aquest aiguamoll actua com a aliat enfront del canvi climàtic com així ho demostren projectes europeus com el LIFE Wetlands4Climate que analitza el balanç de carboni en aiguamolls mediterranis. Es tracta d'un espai valuós i fràgil l'estat actual de conservació del qual requereix de mesures addicionals de gestió per a recuperar tot el seu potencial.

    Pujar