Peníscola es projecta en Fitur com a destinació turística per als 365 dies de l'any
La localitat castellonenca reivindicarà en la fira de Madrid la seua aposta per la sostenibilitat i la intel·ligència turística per a millorar la seua competitivitat
L'Ajuntament de Peníscola aprofitarà un any més, l'aparador que suposa la Fira Internacional de Turisme (Fitur) 2022, per a donar a conéixer els encants de la ciutat en la mar, seu del Castell del Papa Lluna i que enguany ha brillat més que mai per Nadal amb Ferrero Rocher, una campanya promocional excel·lent que ha comptat amb Peníscola com a protagonista.
Aquesta localitat castellonenca es reivindicarà en la fira madrilenya com a membre de la Xarxa estatal de destins intel·ligents i com a referent en matèria de sostenibilitat, després d'haver aconseguit l'adjudicació del Pla de Sostenibilitat Turística que arranca aquest mateix any.
El municipi, que concentra el major nombre de llits de la província de Castelló, es projectarà com a destí per a tot l'any.
L'alcalde de Peníscola, Andrés Martínez, ha assegurat que "de la mà del sector, anem a la cita turística més important de l'any, amb el resultat d'un any complicat que hem superat amb nota, per a aprofundir en la nostra promoció, també com a destí d'hivern, amb l'objectiu de consolidar la recuperació".
Per part seua, l'edil de Turisme, Raquel París, ha indicat que “en un sector tan competitiu, que ha sigut tan colpejat per la pandèmia, la nostra aposta per l'excel·lència a través de la intel·ligència turística i la sostenibilitat d'actuacions i recursos, ens està permetent tancar les campanyes amb un balanç positiu i volem continuar aprofundint en la nostra millora competitiva per a continuar creixent en projecció i rendibilitat, no sols a nivell econòmic, sinó també des del punt de vista social”.
Turisme familiar
En aquesta nova edició de Fitur, Peníscola emprendrà noves accions promocionals com a exemple en l'àmbit de col·laboració públic-privada, així com en l'àmbit de la promoció, de la mà de diferents institucions, també a l'empara de la Secretaria d'Estat de Turisme i de Turespaña, a través del Segell de Turisme Familiar, reconegut com el primer destí de costa espanyol a rebre la certificació.
Peníscola de Cinema, l'any Berlanga
Peníscola de Cinema és la marca que la ciutat castellonenca vol continuar posicionant en aquesta edició de la fira madrilenya, en una edició fins i tot inscrita dins de la programació de l'Any Berlanga, que finalitzarà a inicis d'aquest estiu.
Amb aquest objectiu, es presentarà al costat de la resta de ciutats de cinema de la Comunitat, en un espai específic en fira per a destins relacionats amb la indústria audiovisual, Fitur Screen.
Enguany, Peníscola arriba a la cita com a coprotagonista de la nova guia que Turisme Comunitat Valenciana ha editat amb les rutes pels escenaris en els quals Berlanga va rodar en el nostre territori.
A més, el destí castellonenc compartirà la informació detallada sobre les rutes pels escenaris de rodatges, que s'han vingut ampliant des de la seua posada en marxa des de 2016, tant a professionals com al públic final, posant en valor la creació de producte turístic.
La vinculació de la ciutat amb el món audiovisual és àmplia i prové d'una trajectòria iniciada ja en el segle passat per importants cineastes com Berlanga, trobat un dels seus moments més gloriosos en el rodatge del Cid, la superproducció de Hollywood que va impulsar el desenvolupament turístic del municipi des dels anys seixanta.
Recentment, l'impuls de l'àrea de Turisme i Comunicació de l'Ajuntament, ha facilitat que Peníscola haja acollit nombrosos rodatges en els últims anys i, més recentment i amb major impacte, la campanya nadalenca de Ferrero Rocher, la reeixida sèrie nacional El Ministeri del Temps, així com la reconeguda i guardonada serie Joc de Trons , la més important de la història de la televisió a nivell mundial, pel nombre de seguidors i espectadors, així com segons la pròpia crítica. La sèrie de Mediaset, El Quiosquet de Pepe, amb dues temporades, els exteriors de les quals es van rodar pràcticament íntegrament a la Ciutat en la Mar, van reportar també una promoció importantíssima per al destí.
Els Festivals i l'oferta cultural, claus
A ningú se li escapa que una dels avantatges competitius de Peníscola és el seu patrimoni monumental, conformat principalment pel Castell templer pontifici i la seua ciutadella emmurallada, Monument Nacional; així com el seu privilegiat litoral i l'espectacularitat de les seues zones verdes protegides.
A més d'aquests recursos patrimonials, l'oferta cultural de la ciutat és un dels principals atractius turístics del destí, així ho testifica l'últim perfil del turista que Turisme Comunitat Valenciana ha elaborat sobre el turista que arriba a la localitat del Papa Lluna, que assegura que l'oferta cultural del destí és ja el principal factor de motivació per al desplaçament del turista a la ciutat, en 7 de cada 10 casos.
Per tot això, la cita madrilenya “és un espacarate irrenunciable per a la nostra oferta cultural i de festivals que, entre diverses administracions, fem possible, com el Festival de Jazz, el Festival de Teatre Clàssic, el Festival de Música Antiga i Barroca, el Festival de Teatre de carrer per a públic infantil, el Festival de Música Clàssica, el Festival RocArt d'art i cultura, a més d'altres festivals musicals orientats al segment més jove, com el Peníscola From Stage” ha explicat la regidora.
La gastronomia, també present
Amb la col·laboració de l'Associació Gastronòmica Ciutat de Peníscola, l'àrea de Turisme continua apostant per l'ampliació del concepte de vacances tot l'any, posant en valor el producte d'alta qualitat de l'horta i llotja locals; així la gastronomia peniscolana protagonitzarà un xou cooking en la pròpia fira.