La Universitat Jaume I impulsa 20 projectes emprenedors en una nova edició de Santander YUZZ
La Universitat Jaume I ha iniciat avui una nova edició del programa Santander YUZZ «Joves amb idees» en la qual 26 emprenedors i emprenedores desenvoluparan els seus projectes innovadors durant cinc mesos. Pilar García Agustín, vicerectora d'Estudiants, Ocupació i Innovació Educativa de l'UJI, ha sigut l'encarregada de donar la benvinguda als nous yuzzers al costat de Vicente Nebot, representant de SECOT per al programa YUZZ; Antonio Ojeda, responsable d'Institucions València-Castelló de Banco Santander; Laura Martínez, tècnica de la Càtedra INCREA i coordinadora del Centre YUZZ de l'UJI, i Aaron Gómez de Segura, guanyador de l'edició 2016 del Centre YUZZ Universitat Jaume I.
En aquesta edició s'han seleccionat 20 projectes d'un total de 59 propostes presentades, una xifra d'inscrits que s'ha incrementat significativament des que es va posar en marxa el programa Santander YUZZ a l'UJI en 2015, segons ha destacat la vicerectora, qui ha valorat molt positivament l'interès dels estudiants per iniciatives d'aquest tipus que contribueixen a millorar l'ocupabilitat.
Els 26 participants en el programa treballaran de forma col·laborativa rebent assessorament personalitzat i formant-se de la mà d'experts en innovació i models de negoci. En finalitzar el procés de formació es premiarà al millor emprenedor o emprenedora del Centre YUZZ Universitat Jaume I amb un viatge a Silicon Valley que li permetrà optar a 60.000 euros en finançament. Al seu torn, el millor projecte del centre liderat per una emprenedora podrà optar al premi nacional YUZZ Dona que gràcies al suport de la Fundació EY ofereix 20.000 euros en finançament i el suport dels consultors de EY per a accelerar-ho.
El programa Santander YUZZ que promou Banco Santander a través de Santander Universidades i coordinat pel Centro Internacional Santander Emprendimiento (CISE), compta amb el suport de la Universitat Jaume I i de la Càtedra INCREA a través del Vicerectorat d'Estudiants, Ocupació i Innovació Educativa. A més, en aquesta edició s'inauguraran les instal·lacions de la Càtedra INCREA situades l'Àgora, espai on es realitzaran les activitats del programa.
Els projectes i les persones seleccionades per a aquesta edició són: Elena Trilles (Projecte: Sin fronteras); Ana Molina (Projecte: Biblioteca musical); Irene Rodríguez (Projecte: IROMA); David Molés i Enrique Medina de la Cruz (Projecte: Estudio Goliat); Macarena Blasco i Rubén Victoria (Projecte: P. Biocerámicas); Carlos Gil (Projecte: moBiCs); Martín Sánchez (Projecte: MEITPRO); Lluís Peris (Projecte: Easymusic); Enrique Sanz (Projecte: Conect Gym); Diego Alegre i Eloy Martín (Projecte: Selcouth); Lydia Martínez (Projecte: Conecta aula- ciudad); Miriam Llorens (Projecte: SOCIAL EXPERIENCE); Oleksandr Pryshchepa (Projecte: The Tender Bot); Sara Gargallo i Guillermo Miró (Projecte: Touristtrack); Joan Esteban (Projecte: GreenFlight); Jesús Marín (Projecte: Hubnix Project); Fabio Doppioni i Néstor Balaguer (Projecte: LionsLab); Majd Kassawat (Projecte: TUBOT); David Berbel (Projecte: Clever), i María Dávila i Carme Guinot (Projecte: Mujeres Miedo).