Unes jornades analitzen la resposta que el Dret dóna a la corrupció
Organitzades per la Facultat de Dret de la Universitat de València i la Conselleria de Transparència, Responsabilitat Social i Cooperació de la Generalitat Valenciana, els dies 8 i 9 de febrer se celebren les jornades "Corrupció política: la resposta del Dret", que tindran lloc en el saló de graus d'aquest centre universitari.
L'objectiu principal de les jornades, segons explica la seua directora, la catedràtica de Dret Penal Ángeles Jareño, és "enfocar des de diferents perspectives la resposta del dret a la corrupció pública i analitzar la influència que té l'opinió pública en la justícia penal, motivant actualment el major rigor punitiu en els delictes de corrupció". Així mateix les jornades pretenen informar sobre l'eficàcia de les agències antifrau en la prevenció de la corrupció i, afegeix la professora Jareño, "plantejar el debat sobre altres aspectes de caràcter més sociològic, com les raons que nostres xifres de corrupció siguen més elevades que en altres països de l'entorn europeu".
Després de la inauguració de les jornades, a càrrec del rector, Esteban Morcillo, de la degana de la Facultat de Dret, María Elena, Olmos, i del conseller de Transparència, Responsabilitat Social i Cooperació, Manuel Alcaraz, se celebrarà la primera taula redona, que porta per títol "Ètica ciutadana i corrupció: hi ha raons per a les xifres de corrupció a Espanya?". Estarà moderada per la directora de les jornades, Ángeles Jareño i comptarà amb la participació de Manuel Alcaraz, que uneix al seu càrrec de conseller la seua condició de professor titular de Dret Constitucional, així com amb Joan Romero. catedràtic de Geografia Humana i Javier de Lucas, catedràtic de Filosofia del Dret i director de l'Institut de Drets Humans de la Universitat de València.
Programa complet i inscripcions:
http://ir.uv.es/896KebF