Torreblanca avança el tractament contra el mosquit tigre i destina 21.000€ més que l'any passat
Garcia: «És de vital importància intervenir quan l'insecte encara no està desenvolupat ja que quan són adults resulta pràcticament impossible frenar la seua proliferació»
La localitat de Torreblanca avança la lluita contra el mosquit tigre per a intentar que aquesta siga més efectiva i minimitzar els efectes de la plaga en la temporada estival
Seguint els consells dels experts, l'ajuntament ha accelerat la lluita contra l'insecte, que els últims anys s'ha convertit en un autèntic problema de salut pública en bona part del territori valencià. Aquests tipus de plaga té un efecte negatiu sobre el turisme i el benestar dels veïns, especialment, en zones turístiques del litoral, com són Torreblanca i Torrenostra, segons el regidor de Medi Ambient, Carlos Garcia. Aquesta regidoria destinarà 21.000 euros més que l'any passat per a pal·liar aquest problema, segons ha anunciat Garcia.
Segons l'edil de Compromís, «és de vital importància intervenir quan l'insecte encara no està desenvolupat, ja que quan són adults resulta pràcticament impossible frenar la seua proliferació. A més, cal destacar la importància de l'acció conjunta amb les poblacions limítrofes perquè els mosquits no coneixen de marges, i per tant les lluites individuals resulten ineficaces».
Les actuacions es duran a terme tant en els nuclis urbans com al terme municipal i especialment al Parc Natural. En aquesta primera fase, els experts se centraran en localitzar larves del mosquit tigre per a eliminar-los i evitar el seu desenvolupament. «Així tindrem localitzats estratègicament els focus més importants de proliferació amb la finalitat de ser més eficaços i eficients. Posteriorment, s'actuarà amb tractaments específics per a l'eradicació i control de plagues».
L'edil de medi Ambient considera que «és important no balafiar els recursos econòmics i per això no hem d'actuar quan el problema ja està estès i es casi impossible de controlar».
Pel que fa a les actuacions en el Parc Natural, el regidor de Compromís ha manifestat que «cal unir esforços entre les administracions i entitats perquè aquest tresor natural de vital importància, tant en l'àmbit turístic com mediambiental, siga un lloc on anar a gaudir de la natura i no el principal generador del problema per la seua condició de zona humida».
Per això, segons Garcia, a part del tractament químic, s'està donant molta importància a lluitar contra el problema mitjançat depredadors naturals, com per exemple, el fartó, i accions de manteniment i netejà de sèquies.
Per últim, cal destacar «el bon enteniment entre les administracions i també hem d'agrair a l'associació de caçadors del municipi la seua tasca i imprescindible col·laboració en el manteniment i desenvolupament del Prat», ha conclòs el regidor de Compromís.