elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Representants de la Unió Europea animen al vot en les eleccions europees amb la campanya #Estavezvoto a l'UJI

Representants de la Unió Europea animen al vot en les eleccions europees amb la campanya #Estavezvoto a l'UJI
    MÉS FOTOS
    Representants de la Unió Europea animen al vot en les eleccions europees amb la campanya #Estavezvoto a l'UJI - (foto 2)
    Representants de la Unió Europea animen al vot en les eleccions europees amb la campanya #Estavezvoto a l'UJI - (foto 3)
    Representants de la Unió Europea animen al vot en les eleccions europees amb la campanya #Estavezvoto a l'UJI - (foto 4)

    Tres voluntaris de #Estavezvoto de la Comunitat Valenciana han presentat la campanya de la importància d'anar a votar en les pròximes eleccions europees del 26 de maig de 2019 en un debat organitzat a la Universitat Jaume I, que ha comptat amb la participació de la directora de l'Oficina del Parlament Europeu a Espanya, María Andrés, i el director adjunt de la representació de la Comissió Europea a Espanya, Jochen Müller, acompanyats per la catedràtica de Dret Constitucional de l'UJI, la professora Rosario García Mahamut.

    Durant la inauguració, el degà de la Facultat de Ciències Jurídiques i Econòmiques, José Luis Blasco, ha assegurat que «la ciutadania ha de valorar la importància d'anar a votar en les eleccions europees, perquè són molts els reptes que cal afrontar». I ha animat els joves a acudir a les urnes i també a explicar en el seu entorn la importància de participar en l'elecció de la representació parlamentària europea.

    A continuació, la professora García Mahamut ha explicat alguns dels reptes que caldrà afrontar des del Parlament Europeu, com són els efectes del Brexit, les polítiques d'asil internacional o la desinformació i especialment la que es refereix a la mateixa Unió Europea, «perquè la legislació que aprova la càmera europea influeix després en la nostra vida diària» i per aquest motiu, ha comentat, «és important participar en la seua composició».

    A continuació, María Andrés, directora de l'Oficina del Parlament Europeu a Espanya, ha reconegut que la Unió Europea no ha actuat amb celeritat en crisi com la migratòria, encara que «la seua capacitat per a obligar als estats perquè complisquen els acords és limitada». Andrés ha explicat que existeix un clima de desconfiança entre la població europea i una bretxa Nord-Sud que també s'ha estès a l'Est-Oest, però que «cal lluitar per a conservar la institució» perquè vivim en un món global i les decisions han de venir d'òrgans com el Parlament Europeu. Ha animat al vot dels joves, situat a Espanya en el 27% en els últims comicis, perquè no és cert «que no ens hi juguem res, és important anar a votar i votar en clau europea».

    Finalment, Jochen Müller, director adjunt de la representació de la Comissió Europea a Espanya, ha comentat que el funcionament del Consell Europeu, en el qual s'han de prendre algunes decisions per unanimitat, «és complicat i difícil», la qual cosa provoca, en moltes ocasions, que les decisions es prenguen d'una forma lenta. Müller ha enumerat alguns dels avantatges de pertànyer a aquesta institució, com ara els tractats comercials que s'han signat amb el Canadà o el Japó; la legislació europea en cas de divorci, la cooperació criminal, la justícia civil o l'eliminació del roaming, per exemple. Jochen Müller ha demanat a l'estudiantat que revise els programes de les diferents formacions polítiques i acudisca a les urnes el mes de maig.

    En #EstaVezVoto ja s'han inscrit com a voluntaris 18.910 joves de tota la Unió Europea, 2.182 d'ells espanyols, que ja estan organitzant de forma voluntària diferents activitats en el seu entorn per a cridar a la participació en els comicis del pròxim 26 de maig de 2019.

    Pujar