El PSPV reclama un augment de personal a l'Hospital Provincial de Castelló “per a acabar amb les altíssimes llistes d'espera”
Samuel Falomir denuncia que des que el PP proposara una nova direcció per al centre hospitalari s’ha accentuat la marxa de professionals per discrepàncies i això ha comportat una “alarmant pèrdua de qualitat en el servei”
El PSPV-PSOE buscarà, a través d’una moció, que el Ple de la Diputació es pronuncie a favor de reclamar a la Generalitat que pose solució a la manca de personal que afecta l’Hospital Provincial, especialment agreujada els últims mesos per la fuga de talent a causa de desencontres i conflictes laborals amb els nous responsables escollits pel PP.
El portaveu del PSPV a la institució, Samuel Falomir, ha denunciat que “la recent marxa de dos traumatòlegs de prestigi és només la punta de l'iceberg d'un problema major que està portant al Provincial a una alarmant pèrdua de qualitat en el servei i falta de personal”. A més a més, l'Hospital Provincial està derivant pacients oncològics a València per falta de metges en Medicina Nuclear, havent-hi fins a 170 expedients sense informar en aquest àmbit.
Falomir ha explicat que atenent a les últimes dades publicades per Sanitat, el Provincial és, amb 143 dies de mitjana, el centre hospitalari amb major temps d’espera per a ser atés. “Els castellonencs i castellonenques han d’esperar cinc mesos per a ser atesos en diferents especialitats”, ha lamentat. “El Ple s’ha de mostrar a favor d’acabar amb les altíssimes llistes d’espera”.
“L'Hospital Provincial és un referent en oncologia i oftalmologia, però, lamentablement, ha entrat en una espiral delicada i de degradació des que el PP s'ha posat entre cella i cella controlar la direcció del Consorci". En aquest sentit, el líder socialista reclama en el text que ell mateix signa que es continuen els tràmits iniciats en l’anterior legislatura per a integrar l’hospital en la xarxa autonòmica de salut pública.
“Des del PSPV instem la Conselleria de Sanitat, Carlos Mazón i Marta Barrachina a que deixen de costat mesures ocurrents que només busquen l'estalvi econòmic a costa del benestar ciutadà i activen mesures urgents per a acabar amb la manca de professionals a l’hospital i que l’atenció a la ciutadania siga la més digna possible i en terminis raonables”.