El PSPV-PSOE demana la modificació de l'acord d'associació econòmica signat per la Unió Europea i 6 països de l'Àfrica Meridional
L'Executiva Provincial del PSPV-PSOE ha aprovat una resolució en la qual se sol·licita la modificació de l'acord d'associació econòmica signat per la Unió Europea (UE) i sis països de l'Àfrica Meridional, entre els quals es troba Sud-àfrica, en el qual es contempla la reducció progressiva, fins a arribar a la total desaparició, dels aranzels que s'apliquen a productes com les taronges en el període comprès entre el 16 d'octubre i el 30 de novembre, que coincideix amb el moment en el qual el sector citrícola de Castelló es troba en plena campanya de comercialització. En defecte d'açò, els socialistes de Castelló defensen l'aplicació de la clàusula de salvaguarda prevista per la caiguda generalitzada del preu de les nostres taronges.
Així ho ha manifestat la secretària d'organització provincial, Estíbaliz Pérez, que també ha exigit l'adopció de mesures de defensa fitosanitària per a augmentar la seguretat de les plantacions citrícolas comunitàries. Ha incidit en la necessitat d'aplicar els màxims controls a la producció externa que arriba als nostres mercats per a minimitzar el risc de contagi de plagues i de malalties.
En la resolució també es contempla la necessitat de defensar les normes establides en la Llei 12/2013 de 2 d'agost, sobre mesures per a millorar el funcionament de la cadena alimentària, garantint els drets dels productors agraris davant de la distribució.
Estíbaliz Pérez ha mostrat la preocupació del PSPV-PSOE per la greu situació a la qual estan fent front els productors citrícolas de Castelló, i ha assenyalat que “és necessària la reacció de les autoritats de la UE perquè l'agricultura seguisca sent viable en la província de Castelló”.
La secretària d'organització provincial del Partit Socialista explica que “el nostre partit està a favor de la filosofia que inspira acord d'associació econòmica amb els països de l'Àfrica meridional subscrit per la UE, perquè considerem que el comerç és una potent eina per a impulsar el creixement econòmic d'aquestes zones”, però afegeix que “es tracta d'un assoliment que ha de ser compatible amb la viabilitat del camp valencià, que també hem de protegir per a evitar l'aparició de plagues o malalties en els nostres arbres”.