El PSPV acusa "l'alcalde de Villamalur de donar de baixa els empadronaments que la Fiscalia va considerar legals"
Juan Bautista Gimeno, investigat per delicte electoral i prevaricació, ja ho va intentar en una altra ocasió però els afectats van recórrer aconseguint mantindre la inscripció en el cens
El PSPV ha acusat l'alcalde de Villamalur, Juan Bautista Gimeno, de donar de baixa els empadronaments de veïns que la pròpia fiscalia va considerar legals. L'alcalde, que està investigat per delicte electoral i prevaricació en una causa judicial oberta per la Fiscalia pel retard en l'empadronament de 43 veïns que va impedir pogueren exercir el seu vot en les eleccions municipals de 2019 en Vila-*malur, “ha tornat ara a la càrrega i ha iniciat la notificació per a donar de baixa d'ofici a 26 d'aquests empadronaments”, segons denúncia Juan Miguel Salvador, des de la Comissió Executiva Provincial del PSPV.
Uns empadronaments que, en la notificació d'alcaldia es qualifica de “inscripció indeguda”, però que la mateixa Fiscalia va avalar considerant-los legals, arran d'una denúncia interposada pel PP i que va ser arxivada. Després de l'arxivament d'aquesta denúncia, al juny de 2019, els veïns afectats van denunciar davant la Fiscalia que, pese haver sol·licitat la inscripció en el padró d'habitants de Villamalur en data 9, 16 i 23 de gener de 2019, juntament amb la documentació acreditativa que residien allí o eren propietaris d'habitatges, la inscripció es va fer efectiva el 6 i 20 de febrer de 2019, data que ja excedia el termini d'empadronament per a les eleccions, la qual cosa va impedir que pogueren votar a Villamalur.
Salvacor ha criticat aquesta “lamentable actitud de l'investigat alcalde del PP i que no és més que un altre exemple d'aqueixa gestió caciquil al qual ens té acostumats”. A més, els socialistes han recordat que aquesta no és la primera vegada que Gimeno intenta donar de baixa a aquests veïns ja que, després de les eleccions na-cionales, “van iniciar una campanya per a desempadronar a diversos veïns de manera unilateral, i aquests van haver d'al·legar i no van aconseguir donar-els de baixa”.
“El que estan fent és un clar cas d'assetjament als veïns per no ser amics ni votants del Partit Popular, i així ho han manifestat algun d'ells amb pancartes als balcons. Malgrat que la primera vegada que ho van intentar no van aconseguir donar de baixa els empadronaments que la Fiscalia va dir que eren legals, ara tornen a la càrrega i a utilitzar el poble com si fora d'ells, faltant a les regles democràtiques”, assenyala Salvador.
Cal recordar que va ser en 2019 quan diversos veïns de la localitat que no estaven empadronats van decidir inscriure's en el cens per a participar en la vida social i política del poble, arran del malestar que hi havia en la població davant la incapacitat dels qui governaven durant trenta anys. Així, es van censar dins del termini i en la forma escaient però la inscripció es va retardar a després del termini establit per a les eleccions, evitant així la seua participació en els comicis municipals. La Fiscalia els vaig donar la raó i va avalar els empadronaments, a més de comptar amb un informe del consell jurídic de la Diputació de Castelló i un informe de la pròpia secretària de l'ajuntament que també van avalar que els empadronaments es van correctament.