El PSOE manté el seu "compromís amb la col·lectivització del rendiment de les dos dessaladores de la província"
Al no existir una xarxa hidràulica provincial, el PSPV veu necessari estudiar la creació d’un ens supramunicipal que s’encarregue d’estudiar les connexions entre els distints municipis
El PSPV-PSOE de la província de Castelló manté el compromís amb la col·lectivització del rendiment de les dos dessaladores que estan ubicades en la província de Castelló. La cap de llista al Congrés pel PSPV a la província de Castelló, Susana Ros, explica que “pretenem que tots els municipis que ho necessiten puguen tindre accés a l’aigua dessalada perquè qualsevol persona de la província puga consumir aigua de qualitat i més agradable al gust que en l’actualitat. D’aquesta manera també ajudem a la sostenibilitat dels aqüífers existents, que en l’actualitat estan sobreexplotats i tenen una elevada presència de nitrats”.
Cal recordar que una delegació del PSPV de la província encapçalada per la pròpia Ros i pel secretari general, Ernest Blanch, es va reunir en la seu del PSOE en el carrer Ferraz de Madrid amb Hugo Morán, secretari de l’Àrea per a la Transició Ecològica de la Economia de la Comissió Executiva Federal del PSOE i secretari d’Estat de Medi Ambient, junt a Manuel Aldeguer, director general d’Aigua de la Generalitat Valenciana i membre de l’executiva de país i amb l’alcalde i regidor de Xilxes, José Martínez i José Manuel Navarro, i l’actual alcaldessa de Cabanes, Virginia Martí. En aquella reunió se van establir les bases sobre el futur de la gestió de l’aigua en Castelló i se va arrencar el compromís de que estiguen reflectides als programes electorals del PSOE i del PSPV.
Així, Ros indica que “tenim una aposta decidida per la col·lectivització del rendiment de les dessaladores, amb l’objectiu de resoldre definitivament els problemes per la manca d’aigua de qualitat existents a les nostres comarques. Al no existir una xarxa provincial d’abastiment hidràulic, hem d’estudiar la creació d’un ens de caràcter supramunicipal que garantisca les connexions necessàries entre els distints municipis”.
Per la seua part, Blanch comenta que “la col·lectivització de la gestió de les dessaladores suposarà un important estalvi energètic perquè una planta d’aquestes característiques que funcione a ple rendiment els 365 dies de l’any, serà molt més rendible i eficient que si ho fa només 100 dies” i posa l’accent principalment en la circumstància que en el 2027 la Unió Europea “prohibirà l’extracció d’aigua d’aqüífers que tinguen excés de nitrats, com són la major part dels de la nostra província. El Partit Socialista és un partit que fa els deures i que ja treballa amb responsabilitat en la resolució d’aquesta problemàtica que ens afecta de ben prop. Apostem per l’equilibri mediambiental i l’existència d’aigua de qualitat per a sempre i per a totes i tots”.
Per últim, Ros manifesta que “al PSOE tenim un objectiu principal en relació a la gestió de l’aigua, necessitem una nova política que trasllade certesa al conjunt de la població i, molt especialment, en aquells territoris on la disponibilitat d’este recurs ha segut històricament escassa, com el nostre. Ara toca governar i l’Espanya i la província de Castelló que les i els socialistes volem és sostenible i respectuosa amb el medi ambient, per això optem per donar una solució viable a les dos dessaladores que tenim a les nostres comarques”.