El PPCS demana reforçar des de Diputació les mesures que frenen el Castelló empobrit
Un fons energètic amb 5 milions d'euros, un pla de rescat per a les empreses i rebaixes fiscals que eviten l'asfíxia de famílies i pimes continuen sent propostes eficaces “que el PSOE es nega a assumir. La seua inacció empobreix el nostre territori”
La portaveu adjunta del PP en Diputació, Mª Ángeles Pallarés, reclama en Diputació “no deixar per a demà el que podem fer hui”. “Dia que passa és un dia perdut i Sánchez segueix sense concretar solucions que eviten la ruïna”
El Partit Popular de Castelló ha reclamat a la Diputació Provincial que reforce les mesures que frenen l'empobriment d'una província “que mereix totes les oportunitats enfront de l'asfíxia i la ruïna a la qual condueix la inacció del Govern d'Espanya”.
Ho ha reclamat la portaveu adjunta del PPCS en Diputació, Mª Ángeles Pallarés, qui lamenta que “PSOE i Compromís seguisquen de braços plegats en la institució quan es podrien adoptar mesures amb els estalvis generats pel PP durant la nostra etapa de govern. Els diners s'ha d'invertir en allò que el territori necessita”. I fer-ho a través d'una bateria d'accions directes i concretes que el PP ha presentat en Diputació i que hui segueixen pendents de resposta. “Com Sánchez, PSOE i Compromís donen llargues en la institució i la seua inacció empobreix cada dia al nostre territori”.
El PP ha proposat un fons energètic dotat amb 5 milions per a evitar la ruïna de ciutadans, pimes i empreses. Ha reivindicat un pla de rescat per a les empreses amb 4,5 milions d'euros a través de la rebaixa de l'Impost d'activitats Econòmiques (IAE) que cobra la Diputació. I ha defensat la reducció dels impostos que Pedro Sánchez i Ximo Puig han imposat per a 2022 “i que és inadmissible en un context com l'actual”, ha assenyalat Pallarés.
Perquè des de l'1 de gener s'ha incrementat la pressió fiscal a tots els castellonencs en augmentar la quota d'autònoms, l'impost de Societats i matriculació. I a això s'ha sumat la disminució dels beneficis dels plans de pensions. “I tot això amanit amb nous impostos, com el que Ximo Puig acata i promou per a 2022 amb l'objectiu que no li moguen la presidència del Consell”.
Perquè els problemes no sols ataquen “al teixit econòmic i productiu amb una pujada dels costos energètics -electricitat i gas- desproporcionada. Afecta també als consumidors als quals la cistella de la compra els ix cada dia més cara, amb un Índex de Preus al Consum (IPC) que va pujar al febrer un 7,6%. Una situació límit que es pot i deu atallar ja”.