elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Els Pobles més Bonics d'Espanya, guardonats en els XVIII Premis Ràdio Castelló

Els Pobles més Bonics d'Espanya, guardonats en els XVIII Premis Ràdio Castelló
  • Peníscola, Morella, Vilafamés i Culla formen part d'aquesta associació que engloba llocs de gran bellesa i personalitat que destil·len història i cultura a l'una

Aquest divendres 22 d'octubre ha estat un dia molt especial per a l'Associació dels Pobles més Bonics d'Espanya, una xarxa de pobles bells que ha rebut el guardó "XVIII Premis Ràdio Castelló" per la seva tasca de "posar en valor els pobles de la Espanya rural, incentivant als municipis a mantenir i augmentar el seu encant i fomentar un turisme sostenible i de qualitat ", segons va explicar Iker Pla, Director general d'Intur, a l'entregar el premi a el president de l'associació, Francisco Mestre.

Aquest important reconeixement se suma a altres rebuts en els últims mesos per aquesta associació que dóna veu a el món rural, com el Premi Carcassa, o el guardó Turisme amb Identitat per ACPE (Associació de Corresponsals de Premsa Estrangera) durant els Premis Internacionals de Periodisme 2020 , reconeixent la seva tasca de donar a conèixer llocs únics.

Francisco Mestre, va recollir el premi "en nom dels 104 alcaldes i alcaldesses" i "molt especialment per els nostres quatre bells municipis de la província de Castelló; Peníscola, Morella, Vilafamés i Culla "i ha assegurat que aquest reconeixement" ens donarà més energia per seguir treballant pels veïns, perquè puguin créixer i veure créixer les seves famílies en els seus pobles, perquè el que volem són pobles vius i amb identitat " .

Peníscola, Morella, Vilafamés i Culla, són els quatre municipis de Castelló que han sol·licitat des de 2011 pertànyer a la xarxa, i han superat una dura auditoria de més de 40 punts, en aspectes tan importants com la cura de el patrimoni, l'harmonia del municipi , neteja, conservació de les façanes, circulació de vehicles, cura de flors i zones verdes, l'activitat cultural programada o l'atenció a les tradicions, entre molts altres, i que actualment només la superen un 20% dels municipis que sol·liciten entrar a aquesta marca única de qualitat, que potencia la bellesa d'aquests petits municipis.

"És un orgull i un honor rebre aquest premi que sentim com un reconeixement a la feina professional que desenvolupem al llarg dels anys en la nostra institució, donant veu als 104 municipis que hi ha avui a la xarxa, gairebé tots molt petits, i que durant generacions han sabut protegir el seu patrimoni, i ara junts ho posem en valor ".

"El turisme és molt bo per al nostre país, ara que la indústria s'ha vist que ha quedat desmantellada des de fa anys, encara sort que tenim el turisme. Des Els Pobles més bonics d'Espanya volem que sigui un turisme de qualitat, un turisme desestacionalitzat, vam buscar un turisme interessat en el patrimoni i en la cultura, que els nostres pobles puguin viure de l'turisme durant totes les èpoques de l'any. D'un turisme nacional i internacional que no se solia veure. Aquest és el nostre treball i ho estem aconseguint ".

"El turisme d'interior s'ha convertit en un turisme desestacionalitzat on la gent comença a venir en caps de setmana, en ponts i cada dia gaudeixen més de la natura. Turisme d'aventura, de bicicleta, de ràfting. La dura pandèmia que hem viscut ha provocat que es miri més a l'interior, se li ha donat més valor al rural, a la seguretat de viure en un poble, on la natura ens envolta i ara amb Internet, estem a un clic de qualsevol lloc de el món, i aquest estil de vida l'hem d'aprofitar ".

"A través de la marca Els Pobles més Bonics d'Espanya, hem aconseguit posar sobre el mapa un turisme amb identitat, de qualitat i cada vegada amb més valor. Espanya sempre havia estat coneguda per un tipus concret de turisme i ara estem aconseguint atraure visitants que busquen conèixer el nostre país des d'un punt de vista patrimonial i autèntic, que és el que tenen els nostres pobles "va concloure el també president de la Federació dels Pobles més Bonics d'el Món, que agrupa 13 països entre els quals hi ha França, Itàlia, Japó, Suïssa o Rússia entre d'altres.

Una associació amb una activitat permanent
L'Associació organitza actes al Senat d'Espanya, sensibilitzant i tractant de buscar solucions als problemes de l'món rural, com la despoblació, buscant finançament i establiment de bones telecomunicacions als pobles d'interior, fomentant noves estratègies per al desenvolupament d'un turisme sostenible . Celebra el Dia de Els Pobles més Bonics d'Espanya, cada 1 d'octubre, on es reivindica el reconeixement als nostres avantpassats, que han cuidat durant generacions el patrimoni històric, cultural i paisatgístic dels nostres pobles i han fet possible que avui puguem gaudir d'un món rural autèntic.

Al llarg de l'any l'associació desenvolupa quatre trobades etnogràfics en diferents pobles de la xarxa, per incentivar l'activitat sociocultural i turística dels municipis, on es realitzen actuacions populars, mostres d'artesania i degustacions de productes típics en els estands dels 104 pobles de la xarxa. Menció especial per a La Nit Romàntica, i que durant el cap de setmana més volten o a l'solstici d'estiu, veïns i visitants rendeixen culte a l'amor amb l'escenari dels Pobles més Bonics d'Espanya, i que es realitza conjuntament en més de 300 pobles de França, Itàlia, Japó, Valònia, Líban, Rússia, Saxònia, Suïssa i el Principat de Liechtenstein, i que cada any a les 12 de la nit, milers de persones es mostren el seu afecte, el seu afecte o el seu amor etern amb el petó 'Més Bonic de l'Mundo'.

premiats

Ràdio Castelló-Cadena SER va implantar l'any 2004 els premis amb l'objectiu de reconèixer públicament a representants socials, econòmics, esportius i culturals, que per la seva tasca han destacat en el passat any a la nostra província, com el Teatre Principal de Castelló, la esportista Sara Sorribes, la Confraria de Pescadors Sant Pere Grau o el Projecte Recuperació de la Reial Fàbrica de l'Alcora, entre d'altres.

Pujar