La moció contra l'ús del fracking de Compromís al Senat és rebutjada pel PP
Els vots del PP han servit per rebutjar la moció plantejada per Compromís a la Comissió de Medi Ambient, en la qual es plantejava una moratòria i prohibició de l'ús de la tècnica del fracking a Espanya. El senador de Compromís, Jordi Navarrete, ha recordat les incidències i alertes investigades en els EUA i les afeccions mediambientals i cap a la salut de les persones i animals per l'ús d'aquesta tècnica que busca extreure gas i hidrocarburs del subsòl mitjançant l'ús de substàncies agressives i perilloses.
Entre els 15 vots del PP que han rebutjat l'esmena de la coalició Compromís hi ha la de la senadora Salomé Pradas, famosa per les seues escasses iniciatives en defensa de les comarques de Castelló que sembla haver oblidat el rebuig unànime cap a aquesta tècnica després de l'intent d'una empresa canadenca d'explotar el subsòl de les comarques dels Ports i el Maestrat. "La pressió ciutadana i el canvi de signe polític en les institucions probablement, van ser prou convincents perquè l'empresa se n'anés, encara que ara la senyora Pradas no ho recorde i vote al dictat del que marca el seu partit i no de les necessitats de la gent dels pobles d'interior, del sector primari i de l'economia vinculada al turisme rural de l'excepcional valor dels nostres pobles d'interior", ha assenyalat Navarrete.
Promocionar a Fitur, destruir amb el vot
PSOE, Units-Podem, ERC i els integrants del Grup Mixt han sumat 11 vots en comissió enfront dels 15 populars. "És molt preocupant que mentre hui les autoritats de la província estan promocionant la nostra terra en la major fira de turisme d'Espanya, hi haja qui estiga votant a favor de permetre un potencial perill per a destruir-la i alterar-la. A saber què trama el PP? ja que, pel fet que l'empresa interessada en extreure a Castelló o la de Burgos hagen desistit temporalment, això no implica que no vagen a tornar amb una conjuntura política o interessos més favorables", ha lamentat el senador.